Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Gott nytt år

Publicerad 2012-12-31 21:31:14 i Allmänt

Hoppas 2013 blir ett bra år på alla sätt och vis för alla.
 
 
 
 

Sjukt

Publicerad 2012-12-31 21:17:29 i Allmänt

Nu har jag levt över en vecka med skräck för att få magsjuka. Och risken finns ännu kvar. en dotter vart sjuk två dagar före julafton, men hon sattges i kaarantän och vi alla andra klarade oss. Sen blev sambon till min brukare magsjuk i fradags, kanske jag klarade mig för att jag gidk hem. Jsälv åkte jag på jordens förkylning och orkade inte med hela dagen. Så därförlorade jag ett gäng hundralappar. Dessa fick jag igen idag då det är dubbelt ob och jag har jobbat 8 timmar, och i morgon är det samma fast jag jobbar bara 4. Men eftersom min brukare inte mådde riktigt bra idag är ju risken att hon var på väg att få magsjukan, så hur stor chans har jag att klara mig nu då?? Kanske blir fler sjukskrivningsdagar denna vecka. Vi får se. Men de hade ju varit kul att den där extra ob kunde ge extrapengar och inte istället för sjukdagar... Men bara lönen är ungefär som vanligt så är det väl ok ändå.

Snart slut år

Publicerad 2012-12-26 14:23:52 i Allmänt

Ja då är det inte många dagar kvar då. Jag har nästan gjort månadens budget färdig, tror väl inte jag ska handal så mycket mer innan året är slut, men man vet aldrig.. så bärst att vänta några dagar. Men jag går lite på plus även denna månad trots allt strul. en tusenlapp till på verkstan bara för felsökning. Och sen fanns inte reservdelen att få tag på. Men nu är det fixat, och jag hoppas inget mer hinner gå sönder innan besiktning på fredag. Diskmaskin krånglar, den diskar inte riktigt rent. men de kan man ju leva uan, de är bara så trist att diska.. Men en bil och kyl kan man inte vara utan. Ja hade jag bott i en storstad så hade jag inte ens haft bil, men här uppe går det inte att vara utan.
 
Förutom trasiga dyra grejer så är det en extremt dyr räkningsmånad, samtidigt som jag inte fick mycket i lön, eftersom jag baa jobbade en helg förra månaden. och det gör en del i ob. Men det betyder att det blir både större lön och mindre räkningar i januari. Mycket att spara alltså.
 
Unnade mig själv tre par nya skor igår, och betalade 87 kr.. Hade presentkort på trehundra och så är det ju rea. Sällan jag ger mig själv saker. När jag gör det så är det oftast bara begagnat.
 
Hur har året varit för er? Kunnat spara något? Gjort några fynd? gått på plus eller minus?

Kul jul

Publicerad 2012-12-20 08:36:04 i Allmänt

Ja ibland går ju inte saker som man tänkt sig. Lagom till jul så går grejer sönder. Förra veckan var det kylen. Letade på blocket och hittade en bättre begagnad för 2000 så jag hoppas den kommer att hålla några år. En ny likadan som jag hade kostar runt 8000, om dom hade funnits kvar.. exakt likadana tillverkas inte längre. Och jag har ju frysen brevid, så det blir lite knasigt med en helt annan kyl, men så fick det bli. igår ionsdag skulle jag ha besiktat bilen, men vad händer då, ja på tisdag börjar en lampa blinka. Vi tror att vi hittat felet men inte vad det betor på, så de åste till verkstan som såklart inte hade tid igår. Så de vara bara att boka om besiktingen. Fanns tre tider resten av året att välja på.. Naturligtvis när jag jobbar, men det får ordna sig på nåt sätt. Annars blir det körförbud från 1 januari. Ja jag har inte medvetet väntat till sista sekunden, men vi har haft väldigt svårt med besiktningstider här. Jag bokade i oktober och första lediga tid var 19 december. Verkstan den tar julov sen i två veckor så jag hoppas verkligen att felet hittas och att det inte behövs beställas några reservdelar utan att det går att fixa idag annars är det kört...
God jul...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela