Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Semestrat

Publicerad 2014-06-26 20:09:00 i Allmänt

Jag har inte riktig semester förrän 6 augusti. Men haft ledig helg, alltid tre dagar, och nu ska jag jobba i helgen och varit ledig tre dagar, så min enda jobbdag på en vecka, i  måndags, tog jag semester, så jag har varit ledig en hel vecka. Åkte 40 mil söderut till min mamma som bor strax utanför Skellefteå. Såååå skönt att komma bort lite, och se nåt nytt. Hon flyttade till Bureå kring nyår så jag har inte varit dit tidigare. Så fint där, alldelens vid Bureålven, och hundarna blev som tokiga varje promenad  och skulle absolut bara flera ggr om dagen. 
 
För min egen del gick det inte mycket pengar. Köpte billiga grejer på Biltema för 178 kr. Olja och spolarvätska bland annat. Hade kostat mer än det dubbla här. Och kläder för 124 kr. Sen hade jag presentkort på lagerhouse på 100 så där blev det gratis. På Willys handlade jag för 145.38 och fick betala hela 38 ÖRE... 145 kr tillbaka med Seqr. På hemvägen åt vi på McDonalds, jag fick en cheeseburgare för en kr med Seqr. Bränsle för runt 700. Så ja de tycker jag man kan kalla en billig semester. 
 
Innan vi åkte så mutade jag min dotter lite. Om hon gjorde ditt å datt medan jag jobbade. Städade, lagade mat bl.a så fick hon ett presenkort på 300 på HM. Dom får jag gratis från diverse paneler som jag skrivit om tidigare. Bra byteshandel tyckte jag. Win win för oss båda. 
 
 
 
 

Seqr

Publicerad 2014-06-16 10:44:06 i Allmänt

Nu vill jag att Willys byggs här uppe i nordpolen. Elller att Coop och ica hänger med i utvecklingen och skaffar seqr betalning och fina erbjudanden. 
För detta var verkligen min grej. åkte 20 mil bort i helgen, och där finns Willys. Skaffade Seqr innan. Handlade för 140,90 och betalade 90 öre! De som jag inte hittade där kommer jag förhoppningsvis hitta nu till helgen då jag åker 40 mil bort och på vägen passerar hela 3 Willys. Och sen kommer nya erbjudanden som jag tänker utnyttja på hemresan. 
Inte bara alla gratisgrejer som jag gillade. Även betalsättet. För hur många ggr har det inte hänt att kortet krånglar, chippet är trasigt eller slitet. Eller man har lyckats glömma ta med sig det helt och hållet, och inga kontanter har man med sig.. Men mobilen den är alltid med. Så smidigt att bara peka med telefon och scanna qr koden i kassan. Sen har man dessutom kvittot sparat i mobilen. Och man ser exakt hur mycket man handlat för. Ser nästan bara fördelar med detta.
Minus är att man handlar på kredit. Och det är inte alla som klarar av att handera det. Man måste komma ihåg att om man inte betalar fakturan i tid då tillkommer massa avgifter. Jag har alltid handlat på kredit. Har visakort och betalar in hela summan varje månad. Då är det inga problem om man vet att man inte handlar mer än vad man har råd att betala nästa månad. Jag har lägsta krediten, både på Visa och nu på Seqr. Då är det ingen risk att man handlar för mycket. 
 
Har ni Willys, Hemköp, Mcdonalds, Apoteksgruppen eller  nån av dom andra butikerna som är anslutna till Seqr, så testa. Var bara medveten om att krediten ska betalas nästa månad. 

Traderat

Publicerad 2014-06-03 10:14:36 i Allmänt

Ibland känns det bara som näää jag orkar inte hålla på fota, lägga in annonser, hålla koll på kontot, skicka påminnelser till dom som inte betalar i tid, skriva ut adresslappar om man ska skicka med schenker och sen fara iväg med paketen. Men så tar jag och gör ett ryck ändå ett par tre ggr per år. Och de brukar bli runt en tusenlapp per gång. Varför ska man slänga när det faktiskt går att sälja. 
Denna gång gjorde jag det lätt för mig, och buntaade ihop till stora paket efter storlek. Lättare att sälja, blir mindre annonser, och man får iväg sånt som annars är svårsålt. Det blir frömodligen lite mindre pengar. Men det är inte säkert, lägger man ut plagg ett å ett så blir hälften inte sålda, och man måste ha ett lågt pris för att få iväg det. Och tradera tar ju 10% eller minst tre kronor i provision. 
Nu blev det i alla fall lite m er än tusenlappen. Och allt jag rensat bort från min garderob nyligen är borta. Och kläder jag fösökte sälja en och en som dottern rensade i höstas men inte blev sålt är även det borta. 
Känns skönt att inte ha en massa kläder liggande. Och en extra slant inför sommaren skadar inte det heller. 

Grattis Sara!

Publicerad 2014-06-01 15:58:00 i Allmänt

Vill bara säga grattis till en av mina bloggläsare som i dagarna fått en liten tjej.
Hoppas allt gått bra och att syskonen gillar den lilla. 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela