Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Fördelen med övertd

Publicerad 2014-03-23 11:38:41 i Allmänt

Vet inte riktigt varför det är så, men när vi jobbar extra på vardagar så får vi inget annat än vanlig lön. Men jobbar vi extra en helgdag så får vi det på övertid. Och övertid dubblar lönen, på ett ungefär. Det är nog mer än det dubbla. Jag vet inte exakt vad min övertidsersättning ligger på, och jag minns inte om jag utöver det även får helgob? De borde man väl få? Men hur som helst, för gårdagens jobb bör jag få ut lite över 2000 kr. Och nu är den stora fragan, vad ska jag göra av dom pengarna?? Känns som att jag borde göra nånting för mig själv. Eftersom jag jobbat så många helger sista tiden, och gått miste om så mycket ledighet. Det är JAG som jobbat ihop dessa pengar. Men jag har så svårt att lägga pengar på mig själv.
Även när jag lägger massa tid på undersökningar som jag sen får saker eller presentkort för, så ger jag bort det! Oftast till mina barn, lite till min syster och föräldrar, eller nån som fyller år osv. Jag själv får ingenting... 
 
Hur gör ni om ni får in exra pengar? Genom jobb eller kanske vinner på en lott eller får i födelsedagspresent. Öronmärker ni dom pengarna och gör nåt för er själva. Eller hamnar dom bara på kontot och går till räkningar. Eller kanske till barnen eller något helt annat? 

Totalsabbad ledighet.

Publicerad 2014-03-22 13:40:25 i Allmänt

Jag skulle vara ledig fredag lördag söndag måndag och börja först 16 på tisdag, men vad händer. Först är det panik med fredag fm, vik behövs, finns ingen, jag tänker ok, de är bara en halv dag kortare ledighet. Sen meddelas jag att vi har Apt på tisdag morgon, ok de är väl inte hela världen, jag ska ju ändå jobba på kvällen. Sen säger min chef att hon bokat in mig på HLR utbilding på måndag. Ok, de är ju inte samma som att jobba. Och igår, ja då är det kris igen, lördan är inte löst! Och jag bara , ja ok, hela min ledighet är ändå förstörd. Lika bra att jobba... Så från 4,5 dag ledigt till EN!!!! Ska det behöa vara så verkligen?? Var är alla arbetslösa människor? Varför vill ingen jobba?? JAg har nu jobbar tre av fyra helger i mars, de är helt sinnessjukt. Jag VET att det finns arbetslösa. Ja de vet väl alla. Är man hellre arbetslös än att jobba med nåt som anses vara ett lågstatusyrke?? Är det inte lägre status att vara arbetslös?? Jag fattar inte. 

Första lediga

Publicerad 2014-03-12 08:29:50 i Allmänt

Ja 9 dagar in på det nya schemt hr jag min första lediga dag som jag inte inte hade på förra schemat. Jobbar helgen och de är sååå skönt att få vara ledig två dagar innn och slippa jobba 6 dagars vecka. Men såklart vaknar jag före 7 fast jag är ledig. Nåja då hinner man göra desto mer. Tittar för tillfället på film smtidigt som jag surfar runt. Sen är planen att träna och laga mat. Städa lite lätt och ta de allmänt lugnt. Kanske fundera om jag kan tänkas ha några nya ekonomi tips att dela med mig av. 
Jag lever som vanligt med min budget. Fördelar det jag sparar i olika poster. Men jag har fortfarande problem med att bränna pengar. och de känns mer som att jag köper helt onödiga saker som jag inte behöver. Fast vissa är bättre än andra. Har bla beställt nya träningsbyxor. Och träna är ju en bra sak, sin hälsa ska man satsa på. Fast de klart att de går att träna i gamla byxor oxå..  
Välgörenhet är en ny post. Det känns bra. Satsa lite där det behövs istället för att bara lägga på hög. Jag väljer något varje månad. Hittills har jag köpt änglar av Meja. En del går till barncancerfonden och en del till en resa till Meja. Har även köpt Min stora dag armbandet, som såklart går till Min stora dag insamlingen. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela