Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Wrapp

Publicerad 2012-10-26 11:27:41 i Allmänt

Vi tänkte börja semestern med att hämta gratis grejer. Vi åker med nattåget ikväll och kommer till Stockholm i morgon på dan. Har hela dan på oss då inann vi åker till Ullared på söndag morgon. Jag har fått Wrapp presentkort på Clas ohlson, Indiska, Phone house och Em. Dotter har presentkort på de två första. Men Em är inte i närheten av Kista så de får vi se om jag orkar ta mig dit. Men de övriga finns på promenadavstånd. Hämtade grejer på dom i somras när vi var på enliten semestertripp. Här i nordpolen har vi inte nån av dom affärerna. Så de är meningslöst att skicka mig wrappar om vi inte ska resa nånstans.
Förstår egentligen inte riktigt hur de där funkar, hur kan dom ge bort så mycket gratis presentkort? Att det delas ut smakprover på nya produkter tex via facebook som man får som mobilkupong, de för står jag, då lockar man ju till at testa nåt nytt och får fler köpare. och de handlar oftast bara om ett värde av 10-20 kr.  Visst kanske folk köper för mer än presentkorten när dom ändå går in på tex Indiska, men jag gör inte det... så om alla är som jag så får jag inte ihop det där. Domär ju alltid på minst 50 kr. Ibland mer. 100 kr finns rätt ofta. Men jag klagar inte, jag tackar och tar emot :)

Snart slut månad

Publicerad 2012-10-22 14:34:26 i Allmänt

Nåja de är över en vecka kvar. Men Bara några dagar så åker vi på den efterlängtade semestern. Jag har ju inte varit utanför norrbotten på över ett år.. Och jobbet är tungt både fysiskt och psykiskt så jag längtar verkligen bort. Och att åka nånstans dit man aldrig har varit är alltid roligt. Även om det finns negativa mäniskor som säger att det är inte värt att åka till Ullared, de är inte billigare där än de är på ÖoB eller Dollarstore. Men spela roll, de är semester och de är de som är grejen. Jag åker inte dit för att bunkra upp 20 liter schampo..
 
Ja idag har A kassan fått tillbaka sina dryga fyra tusen som dom ansåg att jag inte skulle ha. Men som tur är så är tågresorna betalda för länge sen. Och så har jag ju som sagt sparat 1200 som jag kan spendera utan att tänka på det. Men blir det mycket dyrare än så då måste jag då tänka både en och två gånger innan jag stoppar nånting i shoppingvagnen. Man kan inte bränna hela lönen på en Ullaredsresa. Även om jag har nog med pengar sparat så jag skulle kunna låta pengarna flöda. Men jag ska inte ta med mig några kontanter förutom dom 1200 och jag har inte hög kredit på mitt kort, så jag kan inte spåra ut fullständigt och handla utan att tänka. Och jag ska ju kunna nå mitt mål, de går inte om jag bränner hela lönen.

Plånbok

Publicerad 2012-10-10 17:53:00 i Allmänt

Hittade ett kalaserbjudande som kommer att bli en julklapp till min dotter. Hon behöver verkligen en ny plånbok men "vill inte ha en sån där som alla gamla har, typ dom över 20.." Hmm då är jag gammal som gatan alltså.. Men så här blev det i alla fall. Och ekonomi och plånböcker går ju som hand i hand så jag tyckte de passade bra att tipsa om det här...
 
 

Designa plånböcker direkt i webbläsaren

Resultat i September

Publicerad 2012-10-01 11:20:45 i Allmänt

Trots ett gäng bakslag under månaden så är det inte så stor skillnad ändå. A-kassan ska jag betala nu i oktober. Och bistadsbidraget har jag väl till nån gång nästa år på mig att betala. Jag ska ju först deklarera så dom ser vad jag verkligen blir skyldig. Och att jag vart sjuk och förlorar pengar de syns inte förrän i oktobers lönebesked. Och att jag tappat ob för augusti när jag hade semester, de kompenseras med att jag fått något höjd lön. Så lönebeskedet såg ut som vanligt. Och även utgifterna var ugefär som vanligt. Bara inkomsterna i övrigt som inte är som vanligt. Inget bostadsbidrag och ingen akassa.
 
Inkomster; 19940
Utgifter:     9131
Summa:    10809
 
Men de borde stått ca 9000 där eftersom min halvbo/särbo/delsbo.. betalade sop/vatten räkningen. Som sagt i tidigare inlägg, så betalar han maten när han är hos mig för att bidra men har aldrig tidigare betalt några räkningar, men nu tyckte ha att han skulle göra det..
 
 
 
 

 
   
   
   

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela