Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Nytt schema

Publicerad 2014-02-24 12:54:58 i Allmänt

Tänk vad lätt det var. Varför har jag inte frågat tidigare.. JAg hade ganska bra schema som det var redan, och tänkte att gör jag det ännu bättre så tycker min kollega det blir orättvist, även om hon oxå får det bättre, så jag har inte ens vågat fråga. Tills nu. För två veckor sen hade vi RUS samtal, och chefen påpekade att flera har klagat, som jobbat tidigare, och vikarier, att jobbhelgerna när man jobbar torsdag till söndag är för tunga. Och frågade om vi inte skulle kuna diskutera schemt jag och min kollega om det går att förbättre. Så det gjorde jag. Efter att ha suttit hel helgen och stirrat mig blind på det och kom å nåt jag tyckte var jättebra, plus ett par förslag som inte var lika bra men ändå bättre. Och hon sa ja till det bästa! Bara så där... Och n u har både chefen och facket tittat på det och godkänt det! Så från nästa vecka har vi nytt schema! Så himla skönt. Dom långa jobbhelgerna är borta. Och 6 av våra kvällspass så har vi tagit förmiddan av varandra. Så istället för att gå hemma och slöa bort förmiddan och bara vänta på att få åka på jobbet, så jobbar vi istället. Och det betyder i sin tur såklart att vi får sex fler lediga dagar! Så nu har jag fler lediga dagar än jobbdagar... hur kan man klaga på det.. Visst dubbeldagarna är jobbiga, men hellre så och fler lediga. Dessutom har vi tagit förmiddagar av varnadra på rätt ställen, så vi får hela tre helger var då vi är lediga fyra dagar i rad! underbart... man hinner ju åka på semester en sån helg... 

Ledig och jobbar

Publicerad 2014-02-15 14:21:45 i Allmänt

Jag är ledig en vecka. Jag har min långhelg på fyra lediga dagar, och måndag har jag tagit semester, och tisdag och onsdag är jag ledig för att jag jobbar långhelg nästa hel så ja då blir det en veka hemma. Fast jag har inte vart helt ledig. Jag har gjort några extrajobb. En ganska långt bort, 10 mil bort, men det var med höjd lön för dom hittade ingen annan och reseersättning får man och handla för 80kr och så får man behålla det men köper. Ja jag skulle förmodligen bara slösat bort hela förmiddan i sängen annars. Så varför inte lixom. Även gjort ett här på hemmaplan. Och så har jag satt min dotter i jobb. Hon bor i grannstaden, är snart 19 år och alltid utan pengar. Dom vill ha mig dit lite nu och då men det är långt att åka för mig 24 mil tor. Så nu får hon göra dom istället. Hon har tjänat 400 kr på två veckor.

Excelbudget

Publicerad 2014-02-13 10:48:50 i Allmänt

Hm ja jag försöker verkligen få in ett excelark här så nu kan se hur jag bokför min budget. Men jag har verkligen ingen aning om hur man gör. Försöker med print screen, men har ingenstans att spara det sen.. 8 månader med ny dator och jag förstr mig fortfarande inte på win 8. Finns inte ens paint? 
Om  nån vet hur man gör så snälla upplys mig! 
 
Jag skriver i alla fall in på ett ark som heter calk, eftersom jag har open office. Grupperat i inkomster och olika sorters utgifter. Fasta hushållsutgifter, som inte är sammam varje månad men kommer regelbundet, elräkning, tv, internet, hemförsäkring osv. Och så mina fasta utgifter som försäkringar, csn återbetalning, fast sparande osv
och så rörliga utgifter, där jag har spalter med hushåll, bil, barn, mig själv, och övrigt. då har jag full koll på vart varenda åre tar vägen. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela