Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Var är jag nu?

Publicerad 2015-08-20 20:31:00 i Allmänt

Det har hänt en hel del sen sist.  
När jag gick ner i arbetstid så la jag den tiden på helt nya saker. Jag började sy tennarmband, för att jag gillar tennarmband, och dom är väldigt dyra att köpa. och det var kul, och lite som terapi. Pysselterapi. Men jag kan ju inte använda hur många som helst, så jag började sälja på Tradera. Sen så gjorde jag en blogg. Och facebooksida. Jag blir inte rik på detta. Materialet är dyrt. Och så fort jag ligger på plus så köper jag mer material, för det finns så mycket jag vill göra, mycket material att välja bland. Så för tillfället ligger jag 10 kr minus...  Men jag behöver aldig mer lägga ut en krona på att köpa armband till mig själv ialla fall. 
 
Sen så gjorde jag slag i saken ang något jag tänkt på i flera år. Jag skickade in en ansökan om att bli god man. Och fick svar samma dag. Bristen är stor så dom var tacksamma för att jag ville bli det. Efter en del kontroller (man får inte ha betalningsanmärkningar, inte finnas i några polisregister osv) så blev jag godkänd oc genast tilldelad ett uppdrag. Nu är det ett ganska omfattande uppdrag, så jag har fått lägga ner ganska mycket tid på det. Men det är givande och roligt och jag får lära mig massa nya saker, och har lärt känna en fantastisk tjej med downs syndrom. 
Inte heller detta är något man blir rik på. Man får ett arvode en gång per år. Som är ungefär samma för alla, oavsett om man lägger ner en timme i månaden eller en timme om dagen. Det ger mer en mental tillfredsställelse än en ekonomisk. 
 
Inte heller blir man rik på att jobba extra, men lite mer i kassan blir det ju. Har jobbat lite extra i sommar, eftersom det inte lyckades lösa sig fullt ut med semestervikarier. 
För en del av dessa extrapengar har jag köpt mig lite onödiga saker. Började med en handväska från Desigual, jag gillar en del av deras prylar, men det är så fruktansvärt dyrt, och jag som inte ens använder handväska... men den var exakt min stil, och jag hittade den på rea, så jag var bara tvungen. Jag får väl börja använda handväska nu då. 
Sen blev det även en surfplatta. Men det kan ha varit ett sparande på sätt och vis. Min dator har börjat krångl lite, segar och hakar upp sig. Tänker att den håller längre om jag inte använder den flera timmar om dagen. för jag kan inte vara utan dator, finns en hel del som inte funkar att göra på en surfplatta. Men även massor som man inte behöver göra på den.  Så förhoppningsvis behöver jag inte köpa nån ny dator närmaste året ialla fall. 
köpte bara en enkel platta för 1500 kr då jag inte spelar eller har särskilt höga krav. Och den funkar utmärkt att göra sånt jag gör dagligen. Surfa runt, kolla nån film, kolla fb och insta osv. 
 
Just nu har jag semester, 1½ vecka till. Perfekt timing då sommaren kom smma dag som semestern började. Och jag blev återigen övertygat att mitt hemliga vapen funkar... mer om det i ett annat inlägg för nu blev detta allt för långt.... 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela