Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Downshifter

Publicerad 2014-12-31 10:29:05 i Allmänt

Åh, de finns ett ord för de jag tänker, ja en hel rörelse med människor i usa som lever på det sätt jag vill leva. 
Som insett att tid är viktigare än pengar. Att det är inte värt att stressa ihjäl sig för att tjäna så mycket som möjligt. 
 
Skrev ju om det tidigare, att jag tänker gå ner i tid nästa år. Jag vill hålla att jobba i 25 år till. Jag vill hålla att leva i 55 år till..
Jag behöver inte nya dyra bilar, behöver ingen 50" tv, behöver inte resa utomlands flera ggr per år. Jag mår inte bättre av att äta lunch ute. Jag har det inte roligare av att betala för 250 kanaler på tvn. Osv osv. 
Tid är dyrbart, man kan inte köpa tid för pengar. 
 
Nästa vecka ska jag ha möte med min kollega. Vi jobbar nu lika mycket. Hon vill gå upp i tid, för att kunna konsumera mer. Hon vill kunna köpa känslan av lyx genom att gå till salong och måla naglarna för 500 kr istf att föra det själv. Vill kunna gå till frissan och bleka utväxten en gång i månaden istf att göra det själv. Osv. Det är hennes val, alla är vi olika. Och tur är väl det. Tänk vad trist världen vore om alla var likadana. Och de passar ju mig utmärkt, att just hon vill leva tvärtemot mig. För då får vi båda som vi vill. Hon får gå upp i tid genom att ta skift från mig, och jag får gå ner i tid. 
 
Här är artikeln jag läste:
 
http://mobil.svd.se/nyheter/hart-jobb-att-arbeta-mindre_svd-1408790
 

Var är mina inlägg????

Publicerad 2014-12-28 10:30:51 i Allmänt

Det är inte en månad sen jag skrev sist!! I det senaste så avslutade jag med God jul! Det skrev jag strax före jul. Mystiskt. Kanske man måste kolla att det verkligen blir publicerat och inte bara klicka på publicerat och lämna sidan.... 
Nåja jag har väl inte skrivit så jätteviktiga saker. Bara lite trist när inlägg försvinner och folk kanske tro att man är jätteslö på att skriva. Visst har jag haft mycket annat för mig sista månaderna men jag har skrivit några inlägg iaf... Idag ska jag bara slöa hela långa dagen, så jag får ta och skriva lite om jag kommer på åt bra. Nu blir det först en film. 
Ha en lugn och skön söndag alla ni som ska jobba i morgon, och behöver vila efter julhelgen. Jag är en av dom... 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela