Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Tiden tiden

Publicerad 2013-11-26 11:12:48 i Allmänt

Ja tiden den går för fort som vanligt. Har varit helt ledig sen torsdag. idag är sista helt lediga dagen. Men i morgon har jag bara lite skola. Sen jobbar jag hela helgen. 
Jag har inte alls hunnit med det jag hade tänkt. Trodde att nu är jag ledig en vecka så då ska jag hinna allt jag inte hinner annars. Hittills har jag tränat en dag. Varit till grannstaden och träffat dotter och samtidigt shoppat lite och gjort ett par undersökningsuppdrag. Bakat en kaka. Plockat fram julsaker. Städat lite. Sett ett par filmer.
Jag hade tänkt... se massor med film, alla jag inte hunnit med som ligger och väntar. Storstäda färdigt hela huset. Laga en m assa mat. Baka en massa julbak. Slå in alla julklappar. Träna var och varannan dag. VAr tar tiden vägen?? jag förstår inte... 
 
Ska jag få in lite ekonomi i detta så kommer det här. När jag åkte till grannstaden som är 12 mil härifrån så tjänade jag på att åka dit. Dagen före mailar en av dom jag gör uppdrag åt och undrade om jag kan åka dit för de var sista dan för undersökningen och dom hittade ingen som kunde göra det. och jag tänkte ja men jag ska ju ändå dit så då kan jag lika gärna göra det. Så jag fick 200 i lön för det plus milersättning så resan blev betald. På vägen fick jag även uppdrag på min Roamler app och kunde göra två enkla uppdrag för 50 kr styck. Så ja jag tjänade på den resan. Trots att jag kopte onödiga julgrejer, och åt ute och bjöd dotter. Handlade även lite gratis, hade tagit presentkort på Clas ohlson, gratis, genom undersökningspanelerna jag är med i. 

Elände och energi

Publicerad 2013-11-16 19:33:41 i Allmänt

Det var inte slut på det tråkiga. Ännu ett dödsfall denna vecka. Ingen jag kände nu heller, men min andra dotter gjorde det. Hennes bästa kompis pappa dog plötsligt. Så nu har jag två barn som ska på begravningar närmaste tiden. Nu hoppas jag ändå att det är slut på tråkigheter. 
 
Jag har haft massor med energi, jag vet inte riktigt varför, om det är all död som fåt mig att på nåt sätt ta vara på tiden, eller om de är all trning som börjar ge resultat i form av energi. Men jag jobbade alltså sju dagar i rad. Och har nu ledig helg, både igår och idag har jag fått massor gjort, tagit långpromenader, tränat, bakat bröd, bakat lussebullar, städat, sett film, skottat snö, och massa småsaker. Men skönt att få så mycket gjort nu, då kan jag vila på riktigt när jag är ledig en hel vecka. Ska bara jobba tre korta dagar först, och ha prov och lektioner. Seeen vila vila vila, och julpynta och slå in julklappar såklart.. 1a advent så jobbar jag helg. 

Upp och ner

Publicerad 2013-11-11 12:58:13 i Allmänt

Händer för mycket nu, på alla plan. 
Ska jobba extra ikväll igen. Blir 7 dagar jobb i rad. Bra ekonomiskt, men tar på krafterna. 
Skolan har jag både hemtenta denna vecka, och måste plugga till vanligt prov nästa vecka. 
Har bråkat med bilen, men isista stund hittade jag själv felet igårkväll, och fixade det. En aning nöjd är jag med det. Behöver ingen dyr verkstad. Och besiktade idag och blev godkänd. Man får vara lycklig för det lilla. 
 
Förra veckan hade vi två dödsfall att hantera. en av våra kaniner först. Och i alla fall för oss så blir våra djur som familjemedlemmar så de var lite jobbigt. Fram till kvällen efter då jag fick ett annat dödsbud. Min äldsta dotters kompis dog. Jag kände honom inte. Men jag är nog lite för empatisk kanske. Lider med henne och det är tungt :( Lider med familjen och flickvännen och alla som kände honom. Läser på en minnessida och bryter ihop. LÄser min dotters ilägg om honom på fb och istagram och minnessidan, och bryter ihop. Så himla tragisk när en så ung människa går bort. 

Strulig bil

Publicerad 2013-11-02 10:20:39 i Allmänt

KOmmer bilen att kosta mig en förmögenhet eller inte. De är frågan, den strulade förra veckan och jag vet inte riktigt vad det berodde på. Jag fick olika bud av alla jag frågade. Eller flera var inne på att det skulle kunna vara ett elfel, och då är det inte roligt. Då krävs först och fräst att en verkstad gör en sån där koll som jag just glömde vad de kallas, men dom tar 1000 bara för det. De gjordes förra året på min bil. 
Dimljuslapmpan på instrumentpanelen lyser konstant, men jag hr inte domljusen på. Och förra veckan så startade den först, sen började massa saker blinka, sen startade den inte. Men då hade den stått i ett dygn och det hade vart minusgrader hela tiden. Så jag hoppas de berodde på det bara. Fast de ska inte behöva vara så. Man ska kunna starta en bil fast den stått en vecka i kyla. Kanske har dåligt batteri, eller så beror det på elfel... Jag avvaktar och ser först vad dom säger på besikningen, om det är  nåt som måste åtgärdas genast. Annars så väntar jag och ser, ocm den startar fast det börjar bli fler m inusgrader. 

Oj, var är jag

Publicerad 2013-11-02 09:53:50 i Allmänt

De blev visst inget skrivet här under min lugna vecka, jag hade fullt upp med annat. Och nu så  har jag jobbat nio dagar av tio så de har knappt funnits tid till att leva. Jag har dessutom tagit på mig extrapass. För det finns inga vikarier! Jag bytte min helg med en som behövde vara ledig förra helgen, därför blev det så många arbetsdagar. Sen så var hon tvungen att vara hemma för det hade hänt nåt med hennes man, i onsdags,men dom hittade ingen ivkarie så jag tog hennes skift. Nu i helgen ville den andra vara ledig, men ingen vikarie hittades, och nu sa jag nej, dom frågade mig ja, men jag kan ju inte jobba hela tiden. Och jag vill inte jobba tre helger i rad. Vet inte om det löstes eller om hon inte fick ta ledigt. Men så ska de ju inte behöva vara. Man ska kunna få ledigt om man behöveer. Och vi andra ska inte behöva få dåligt samvete av att säga nej, för vi ska inte behöva jobba hur mycket som  helst för att det inte finns vikarier. Nu tog jag ju bara ett exrapass som jag får betalt för, så de är ok, lite extrapengar skadar inte. Och de handlade bara om fyra timmar. Men man känner ju lite att, ska jag inte kunna vara ledig då, jag har sökt semester 25 november. Kommer mina arbetskompisar inte vilja byta med mig ifall jag behöver nu när jag sa nej till en av dom. 
De ska inte vara så här!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela