Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Storhelgsjobb

Publicerad 2013-12-31 13:35:05 i Allmänt

Precis som julen så spenderar jag nyårsafton och nyårsdagen med jobb. Vilket ger mer slantar i plånboken i form av storhelgstillägg. Det tackar jag inte nej till alls just nu. Känns som att risken är överhängande att jag kanske får boka ett akutbesök hos tandläkaren på torsdag. Före det vägrar jag, för allas skull. Skaffa vikarie på nyår de är katastrofalt svårt. Vi har svårt att få vikarier som det är. Och att sjukskriva sig för att gå till tandläkarn och missa både vanlig lön och ob, plus att betala juourtillägget till dom, nej de kommer inte på fråga!. på torsdag jobbar jag kväll och sen ledig hela helgen, så jag hinner dit, om jag nu får nån tid, om det inte har hunnit gå över till dess så jag kan vänta på min vanliga besökstid. 
Men denna nyårsafton har jag sällskap av en bråkande visdomstand. Och de är ju alltid kul med sällskap :p
 
Ha en trevlig kväll allihopa! Ses nästa år!

Ekonomin idag.

Publicerad 2013-12-30 21:10:00 i Allmänt

Nu håller jag inte längre koll på hur mycket jag har. Det är lätt att räkna ut om jag vill. Men jag har ju nått mitt mål. Och kommer inte att hamna under det. 
Jag har istället gjort en slags sparbudget. Där jag fördelar det jag får kvar i olika procent. 
Jag har min vanliga budget, där jag skriver in de vanliga räkningarna och mat och sånt som är nödvändigt. Det som är kvar när månaden är slut för jag in i denna sparbudget. Den är uppdelad i ganska många olika kategorier. Tex en stor procentandel går till ett sparande för husrenovering. Sen är det bla nöje, kläder, bil, hälsa, resor mm. Och min tanker är att pengarna i verje kategori SKA gå till just det. Jag behöver göra så, för tex hälsa, där ingår tandläkarbesök tex, det är ju så vansinnigt dyrt, så man går inte dit om man inte måste. Men nu är det väldigt väldigt många år sen jag var till tandläkaren sist, så nu ska jag använda dom pengarna till det. 
Så egentligen är et inte en sparbudget, det är en slösa buget. vad jag ska lägga pengarna på. Sparar det gör jag som jag gjrt i många år, med automatiska överföringar till fonder, pension och olika sparkonton. De är ett par tusen i månaden som går dit. Mer än så finns ingen anledning att spara. Men det kan vara en god idé att ha koll på vad det slösas på. Så inte allt går till dåliga och helt onödiga saker. 

Finaste julklappen

Publicerad 2013-12-25 20:49:06 i Allmänt

Presenter och julklappar behöver inte vara dyra. Det är tanken som räknas. De är ju det man säger och så är det verkligen. Jag fick finaste julklappen nånsin av min äldsta dotter.  Hon hade köpt en sån där bok som man själv fyller i. Till min mamma. Denna var det. Och så hade hon skrivit massa fina saker, och sanningar,... hur hon ser på mig. Och hon ser verkligen mitt sanna jag. Trots att vi ses så sällan. Hon bodde varannan vecka hos mig till hon var 14, sen har hon kommit när det passat henne, och nu när hon är 18 och det är 12 mil mellan oss så finns inte mycket tid. Men hon känner mig så himla väl ändå. Och uppskattar att jag är som jag är. Och inser hur jobbig hon var när hon var runt 14-15 och ber om ursäkt för det. Ja men så himla fin var den. Nånting måste jag har gjort rätt med henne.  <3

The winner takes it all

Publicerad 2013-12-25 11:32:53 i Allmänt

Ja, de var just nån dokumentär om Agneta Fältskog, därav just den rubriken. Men, jag har vunnit! Inga miljoner men ändå, jag vinner aldrig. Har vart med i massa julkalendrar denna månad, i dom flesta har jag inte vnnit  nånting alls. Men i en har jag vunnit två ggr!!!  Det är Triabas kalender. Triaba är en panel som jag är med i. Inte en allra bästa, tar ganska lång tid att få ihop något där. Men vad gör väl det när man istället kan vinna.. Det började 12 december, då hade jag vunnit 200 kr. På julafton får jag ett mail om att jag har en kommentar på min andra blogg. Kollade det och det stod grattis till vinsten från en av mina bloggläsare. Trodde först att hon menade den första vinsten. Gick in på Triaba, första pris i kalendern var på 1000 kr, nej inte var mitt namn där, scrollade ner lite, ytterligare några vinnare som fått 100 kr, nej inte där heller. Tänkte igen att det måste vara den första vinsten hon menade. Sen scrollade jag ner lite till och ser dragningen i bloggtävlingen och kommer på att just ja m an kunde anmäla son blogg oxå. Och där är mitt namn!!! Jag har vunnit förstapriset! 1500 kr!! Jag vinner aldrig nåt, men jag har vunnit, fattar ingenting. Men de var en fantastisk julklapp. Fast det inte är så mycket pengar så är det fantastiskt att jag kan vinna nånting.. 
Jag som oftast inte ens orkar vara med i tävlingar för att jag aldrig vinner. Men tävlar man inte så kan man inte vinna heller. Man skulle bara skriva ett inlägg om aventskalendern och maila dom adressen så var man med i tävlingen. Ja jag är nog gladare över den vinsten än jag hade vart om jag vunnit 10 000 på lotto. 
Ja ett fruktansvärt självupptaget inlägg blev det här. Men ibland blir man glad för det lilla. 

Grattis!

Publicerad 2013-12-22 22:20:19 i Allmänt

Sara, Barbagratis och Ellinor. 
Ni har alla vunnit! 
Jag meddelar er via mail.
 
God jul

Förlänger tävlingen!

Publicerad 2013-12-21 13:56:10 i Allmänt

Blev lite stressigt då jag måste jobba hela kvällen. Så jag avslutar tävlingen i morgon söndag! Och i bästa fall kanske jag hinner få tag på ännu en kupong till dess. 
Så ni som inte svarat, än har ni chansen! Skriv en kommentar i  inlägget nedan om tävlingen. 
Just nu ligger det fyra mobilkuponger i potten. 

Julklappar till er!

Publicerad 2013-12-17 12:11:00 i Allmänt

Nu har jag ju var så dålig på att skriva på sistone så jag har nog tappat en del läsare. Men bland er som är kvar tänkte jag lotta ut, till att börja med tre mobilkuponger, på olivolja, en påse ekologisk potatis och en ekoligisk mjölk Jag har fått dom från Garants julkalender. 
Dessa kuponger gäller på Hemköp och Willys. Gilltiga till 31 december.
Jag hade tänkt samla betydligt mer och dela ut, men tyvärr så har luckan öppnats dålig tid då jag oftast inte varit hemma, och så ska man hinna svara på en fråga innan allt är slut, vilket gått på några få sekunder. Och nu jobbar jag mycket denna vecka. Men OM jag får nåt mer så ingår det i prispotten naturligtvis. 
 
Så vill ni vinna mobilkuponger. Skriv en kommentar med namn och håll utkik här på LÖRDAG då jag kommer att meddela vinnare. Eller skriv redan nu mailadress så kan jag även meddela er direkt

Snart lugnar det sig

Publicerad 2013-12-15 19:59:55 i Allmänt

Bara en dag till i skolan så blir det lite lugnare i alla fall. De är just att jag har tiden att göra extrajobb och tjäna extra pengar på andra sätt som att svara på undersökningar. En hel del har jag gått miste om för att jag inte har tid. Men ändå får jag ihop en hel del. Ska göra en summering av året såsmåningom, memn året är ju inte slut ännu så det kommer senare. Vet inte heller siktigt hur mycket jag tjänat på mina extrajobb. Och har inte räknat ihop vad jag fått ut i både pengar och presentkort på mina undersökningar. Men en hel del är det. Och även en hel del grejer jag plockat ut under året. Ganska så många grejer. Ska kanske göra en sammanställning av det med. Kommer att ge bort ovanligt mycket julklappar i år, men väldigt mycket av det är gratis, eller så väldigt billigt. Kanske även det blir en julklappssammanställning. Den kan ju komma ganska snart i så fall. Jag är ju färdig med mina julklappar för länge sen. Sår se hur det finns med tid till veckan. Jobbar dubbla pass fyra dagar och två kvällar dessutom. 
 
Om jag inte hinner säga det senare så..
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela