Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Björnen sover....

Publicerad 2015-01-31 11:39:12 i Allmänt

Jag gick i ide ett dygn. Blev lite bitter där en stund. Vägrade gå utanför dörren. bäddade ner mig i sängen och plöjde massor med avsnit av Touch. En riktigt bra serie som jag fastnade för från första avsnittet. Av olika anledningar. Dels handlar det om siffror, och jag gillar siffror. Och jag gillar tanken på att kanske allt hänger ihop. Kanske allt händer av en anledning. Sen så är det en liten liten insikt i hur jag jobbar. Det handlar om en pojke som inte pratar, som kommunicerar med siffror. Hans pappa ska läsa av honom och förstå vad ha vill. De är så det är att jobba med personer som inte har något tal, jag jobbar  med två sådana. Man måste lära sig läsa av på andra sätt. 
 
Orsaken till att jag gick i ide då. Snööööö. Jag blev galen till slut. Det har vräkt ner i flera dagar. Gården hade skottats 8 gånger på två dagar. Plogen kom först inte, så de var besvärligt att köra. Sen kom den. Och lämnade efter sig ett enormt berg av snö på min infart. Jag bara gav upp, orkade inte. Gick in och la mig och gick inte ut på ett dygn.  Jag har fortfarande inte lyckats skotta mig ut. Men jag har börjat ialla fall. Har ett hål i berget. Till i morgon så kommer jag  nog ut med bilen igen. 
 
Ibland får man göra så där. Iblend behöver man göra så. Bara stänga ute hela omvärlden och vila. Sen så orkar man ta nya tag och se hela världen genom positiva ögon. Inte för att jag ser så mycket positivt med all snö. Men man får i alla fall fisk luft, och träning på köpet. 

Den kom och den gick

Publicerad 2015-01-20 16:14:49 i Allmänt

40 års dagen. Den blev som jag räknat med. Hade inte nån fest, inte bjudit in nån, men dom jag räknat med kom ändå, och inga andra. Fick på ett ungefär vad jag förväntat mig, men lite mer än så. Det var en bra dag. Hade jag velat festa så hade jag haft fest, men jag är inte sån. Gillar inte fester, gillar inte att stå i centrum. Jag gillar lugnet. Och jag vill bli firad av dom som vill fira mig, mina äkta vänner, vill inte bli firad för att det bjuds på fest. Känner flera som hunnit bli 40 redan, som hyrt lokal, köpt in massor med alkohol, har spenderat tusentals kronor, och visst har folk kommit, men många av fel anledning. Gratis sprit, dit går vi. De gillar jag inte alls. 
En del kallar mig tråkig, men de är deras problem. Jag är jag och gör mig inte till för nån annan. Ta mig för den jag är eller låt bli. Blir allt viktigare med åren. Jag har vid det här laget hittat mig själv. Vet hur jag vill leva. Och lever som jag vill leva. Mitt livs bästa tid är nu. Jag har ingen som helst 40 års kris. Ser fram emot att fortsätta göra små förändringar tills jag lever helt och hållet som jag vill. 
 
 
 

5 dagar kvar

Publicerad 2015-01-12 21:03:11 i Allmänt

Sen så är jag faktiskt hela 40 år. De känns jättekonstigt på ett sätt. Jag kan omöjligt vara så gammal... samtidigt som det känns skönt. Jag har vart med om mycket. Jag vet nu hur jag vill leva. Har hittat mig själv. Har balans i livet. Har nått dit jag vill. 
Inkomstmässigt är jag fattig, och mindre blir det för nu är det klart med nytt schema, och jag kommer att gå ner i tid mer än jag hade planerat, men det känns bra. Jag kommer att ha ork att göra vad jag vill, orka träna mer och må ännu bättre. Ha tid att göra vad jag vill utan stress. 
Men jag lever billigt, bor billigt, äter billigt. Jag har en miljon sparat så jag kommer klara mig om det händer något, eller när jag blir pensionär och kommer ha kass pension. 
Jag fortsätter spara och använder dom pengarna till allt jag vill. Renovera, köpa saker. 
Jag lever ensam, men är inte ensam. Jag kan leva som jag vill och slipper trasslet med vem ska städa, vem ska betala vad, när ska vad göras. Jag fungerar inte som sambo. Har testat nog många ggr för att veta att det inte är min grej. Särboliv är fullständigt perfekt. 
Min barn är stora, jag kan göra vad jag vill utan att behöva skaffa barnvakt eller välja bort saker jag vill göra. 
 
Jag har det bra, jag mår bra. Jag kommer att älska livet som 40! 

Gott nytt år!

Publicerad 2015-01-06 10:53:44 i Allmänt

lite sent ute för de, men på nyårsafton kom jag knappt ihåg att det var nyårsafton. Ledig efter två jobbiga jobbdagar. Gick i Onepiece hela dagen. Satt och gjorde budget, placerade om lite fonder. Ja jag gjorde helt enkelt det jag  är bäst på, och gillar. Siffror och ekonomi :p 
Jag firar inte nyår. Inte heller påsk eller midsommar. Men till jul går jag all in. Jul är nånting helt annat. Då samlas hela familjen. De är så sällan vi är alla då ingen bor på samma ställe. Dotter i Kiruna, syster i Stockholm, mamma i Skellefteå. Det lrävs planering och lediga dagar för att det ska funka. Fast jag var ju int ens ledig, men eftersom vi firar jul hos  mig så funkade det ändå. Min syster var hos mig en hel vecka. Dotter tre dagar, plus att hon varit här söndag måndag nu. Och så kommer hon nästa helg när jag fyller år. De är då de händer...
Då blir jag 40!!!!! 
 
Tiden går så fruktansvärt fort. Tänkte på det igår, räknade år, insåg att det om ett par månader är 9 år sen vi flyttade upp igen. NIO år, helt galet. Jag bodde söderut i 13 år. Dessa nio år har gått väldigt mycket fortare. Det är sex år sen jag separerade. Det är till sommaren fyra år sen vi flyttade till huset vi  nu bor i inne i stan. Jag har varit anställd hos kommunen i tre år. Jag förstår verkligen inte hur tiden kan gå så fort. 
 
Jag måste på nåt sätt börja ta vara på tiden bättre. Känns som att jag allt för ofta slösar bort den på ingenting. En ledig dag kan gå åt till att jag inte fått  nåt gjort. igår tex så storhandlade jag, och tittade å två filmer. Lagade mat, åt. Och sen vet jag inte vart resten av dan tog vägen. Plötsligt var kl 20, och jag hade tänkt måla dörrar under dagen, men de hann jag inte. Jag surfade runt och letade student och födelsedagspresenter till mina barn. Den ena både fyller 20 och tar studenten i år. Funderade över vad jag ska baka till min egen födelsedag, googlade recept. Ja de gick helt enkelt massa tid till att surfa omkring. Jag behöver minska datatiden på nåt sätt. Men samtidigt, de är ju så mycket jag gör på datorn. Och ibland behöver jag bara vila och inte göra nåt annat, och då är filmer perfekt. Jag borde kanske fila på nåt nyårslöfte så här en vecka in på det nya året...... 
 
Har ni gett några nyårslöften? Vad handlar dom om? Har ni nån plan för hur som ska lyckas? 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela