Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Vad vill ni läsa?

Publicerad 2014-01-29 18:44:36 i Allmänt

Jag har tappat fantasin för tillfället. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Nån som vill höra om något särskilt? Jag har försökt skriva om sånt jag fått önskemål om. Vet inte om det är  något jag mssat. Påminn mig i så fall. 
 
Denna månad blev bra för mig. Trots en massa extraräkningar som bilskatt, tomträtt, och en massa annat. Men jag jobbade ju hela julhelgen så det blev en del storhelgsob, plus att jag hade några timmar kvar som inte betalts ut tidigare från utbildningen jag gick. 
Februari blir inte lika kul. Då har jag min vanliga låga lön. Och Villa försäkring och årets dyraste elräkning. Förmodligen kommer bara dom två att gå på 10 000. Och sen dom vanliga utgifterna på det då. Och hundförsäkrning och det ena med det tredje. Kan hända att jag till och med går back. Det brukar hända i februari. Men det är ju såklart inget jag behöver oroa mig för. Jag har j mitt på det torra ändå. Och det är väldigt skönt att aldrig behöva oroa sig för ekonomin. 

Ge och få

Publicerad 2014-01-23 13:47:24 i Allmänt

Jag har hittat en lokal sida på facebook. Men jag vet att det finns liknande sidor runt om i landet. Där skänker man grejer. Man lägger en annons, dom som är intresserade skriver en kommentar och givaren lottar ut saken. Ett jättebra sätt att bli av med grejer man egentligen inte använder, som bara tar plats, men som man har svårt att bara slänga. Eftersom det är lokalt så blir det inga fraktkostnader och det går lättare att få iväg grejerna. Tex böcker går ju inte att sälja på Tradera ens för 1 kr, för frakten blir så dyr. Men här blir det helt gratis och man kan bli av med precis vad som helst.
 
Ett annat sätt att bli av med grejer, och samtidigt få nya är hemliga lådor som går runt i samhället. Jag är med på en låda där 50 personer ingår. den innehåller 50 saker. När man får lådan tar man det man vill ha, vare sig det är 1 eller 35 grejer. Men lika många som man tar, lika många sätter man tillbaka. Lite som en loppis. Man står där och säljer grejer, och samtidigt går man runt och köper på sig lika mycket.. 
 
 
Till sist det bästa sättet att bli av med saker. Det lades ut en efterlysning på vinterkläder, täcken, filtar mm som ska gå till Internationelle cafet som delar ut till flyktingar. Vi har runt 25-30 minus här nu kring januari februari, så tänk alla som kommer kanske direkt från tex afrika, eller omplaceras från södra sverige och har aldrig sett vinter eller vinterkläder. Jag har packat ihop en hel säck som ska hämtas i morgon. Bland annat fyra jackor. Varför ska jag ha dom liggande och ta plats när dom inte använts på åratal och det finns andra som faktiskt behöver dom. 
 
Det är så skönt att rensa ut, och så skönt att veta att grejerna kommer till folk som vill ha dom. 
 
 

Leta rabattkoder

Publicerad 2014-01-14 11:15:00 i Allmänt

Om man ska beställa nånting så ska man komma ihåg att leta efter rabatter. Om man tex beställer från ellos eller liknande så ser man sina erbjudanden när man loggar in. Men även på andra ställen kan man få rabatt. Bara att googla på rabattkod och den sida man tänker beställa ifrån. 
Nu behövde jag nya gardiner till öket, för jag har haft samma ett par år, förutom en stund under julen då det hänger julgardiner där. Jag hittade vad jag ville ha på Bonprix, googlade på koder och där fanns en kod som gav fri frakt. Det är alltid skönt att slippa den där frakten, särskilt om man bara beställer en enda grej. 
Sen så kan man spara pengar på andra sätt när man beställer. Om man är medlem på någon sida som sammarbetar med den sida m an beställer från så kan man få igen lite pengar. Tex gratisbio är en sån sida. Som jag gett upp för jag tycker dom är dåliga, men är man med där så kom ihåg att utnyttja det. Finns även Plusikassan som ger pengar tillbaka på lite allt möjligt, inte bara när man beställer saker, man får betalt för att registrera sig på olika sidor tex. Jag hade lyckats glömma bort denna sida under ett par år, men fick pengar därifrån tidigare så det funkar. Nu har jag just börjat där igen och står på 25 kr redan. 
Vill nån testa det så skriv mailadressen i en kommentar så skickar jag en inbjudan. 
 
 

Utnyttja gratis

Publicerad 2014-01-13 11:10:58 i Allmänt

Ja som jag tjatat om en del så tar jag alla chanser att få gratis grejer. Och på det sättet sparar man en del pengar. Som kan gå till annat, eller in på sparkontot. Om någon missat det så delar Coop ut gratis varor varje vecka. Man får testa en vara per medmerakort. Så är man flera i familjen med varit kort så kan man få flera varor. Just denna vecka kan man få te, honung eller fiskpinnar. Och ett paket fiskpinnar räcker ju till några måltider. 
Därifrån har jag fått bland annat juice, mjölk, bröd, sås, pasta, laxfile,köttbullar, paj, yoghurt, glögg, potatisklyftor och mycket mer. 
Förra veckan tog jag godis så har jag nåt att bjuda på när jag fyller år denna vecka. 
I övrigt så är januari den sämsta månaden i gratisvärlden av någon anledning. Har vart så varje år sen jag började med detta. Januari och juli är det lite torka. 
 
 

Änglamusik

Publicerad 2014-01-09 11:43:30 i Allmänt

Sent igårkväll, precis när jag hade tänkt stänga ner datorn och sova, så råkade jag ramla över en ny bekantskap. Det började med att en vän på facebook hade skrivit en kommentar hos Mejas änglar, hon hade köpt änglar därifrån. Meja är en liten tjej som har cancer och tillbingar sin tid på sjukhuset med att göra änglar. Jättefina och en del av pengarna går till cancerfonden, och en del till en resa som Meja vill göra. Så jag goolade för att hitta hemsidan. Och där fanns förutom info om priser och hur man beställer, en länk till mejas mammas blogg. Jag kikade in där och hittade några inlägg om nån Linus. Som hade en av mejas änglar på sig på sitt skivomslag, och i ett annat inlägg stod att han ska vara med i melodifestivalen 1 februari. Hade aldrig hört talas om honom. Eftersom jjag väl är den sista på jorden som inte har Spotify så gick jag in på Youtube och sökte. Och hittade först en video där han besöker meja och sjunger för henne! Sån fantastisk människa, han hade hört talas om att han är hennes idol. Han samlade ihop en massa presenter och gav en del till Meja och resen till barn på canceravdelningen. Sen lyssnade jag vidare på allt han spelat in. Han är ett sånt där Youtube fenomen. Gör covers och lägger upp på Youteube och har en massa lyssnare.Men har även några egna låtar. Och nu ska han alltså vara med i mello, med en låt som Fredrik Kempe skrivit. Jag har då hittat min vinnare... 
 
Nu kommer inte jag ihåg hur man lägger upp filmer här så ni får klicka på länken själva.. Detta är en av hans egna låtar på svenska. Liveinspelning från hans studio. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=x7Kfqer_3oU 
 
Linus Svenning heter han. Han förlorade sin bror för två år sen, och la musiken på hyllan. Förra året förlorade han sin pappa, och gjorde tvärtom, började spela igen.
En ny singel finns här:
http://www.youtube.com/watch?v=ghMxQAI0_PE
 
Enjoy....

Varning för klagosång

Publicerad 2014-01-06 15:06:02 i Allmänt

Nu måste jag få klaga lite. Jag vet att så många har det värre än mig. Jag vet att jag inte är döende. Men jag har så sjukt ont. Hade jag vetat detta innan hade jag hellre haft inflammation runt visdomstanden ett par ggr per år rasten av livet än att ta bort den. Det har nu gått lite mer än 4 dyg sen jag plockade ut den. Och de blir bara värre och värre. Jag vill inte vara med längre.. Jag mår dåligt av alla värktabletter, och dom har inte lika stor effekt heller längre. Jag  börjde ju ta dom redan för 10 dagar sen när jag fick inflammation. Men utan dom är det outhärdligt. Och jag kan inte öppna munnen. Bara en cm ungefär. Otroligt svårt att få in nåt, och när jag får det så gör det ont att tugga. Det gör ont att svälja, ont att dricka. Allt gör ont. De känns som att ha sendrag mellan örat och ner i halsen. Svullen i hals och kind mot örat. Eller som att ha öroninflammation och halsfluss och tandvärk på samma gång. Jag kan knappt sova för jag vaknar av värk hela tiden. 
Man kan ju tycka att jag borde vara smärttålig. Jag som levt med kronisk värk i nacken i så många år. Och undviker värktabeltter in i det längsta. Men detta är ju inte bara ont på ett ställe. Dette leder ju till näringsbrist och sömnbrist och gud vet vad. 
Om nån vill byta mun med mig, bara för en dag, så är ni välkomna... Längtar efter att kunna öppna munnen utan att det gör ont, att kunna äta vad som helst, att få sova en hel natt, att slippa äta piller som jag får biverkningar av. 
Som en kompis sa "du börjar låta som en karl som är förkyld" haha jaa dom är bra på att gnälla över lite snuva. Jag klagar inte i onödan, så när jag gör det då är det illa. 

Gratis är gott

Publicerad 2014-01-03 14:42:00 i Allmänt

Det är inte bara kontanter och presentkort från olika paneler som jag skrapat ihop under året. Totala summan för allt jag fått gratis, inkklusive presentkort och kontanter är 26300! Mycket av det är matvaror som jag hämtat ut med mobilkuponger. Allt möjligt i matväg, glass, choklad, mjölk, juice, paj, youghurt, tårta, bröd, pesto, margarin, prinskorv, och en massa massa annat. Sen har det blivit lite blogga och få grejer, inte så mycket med det kommer då och då nåt sånt erbjudande. Tex blogga om oss så får du 200 kr att handla för eller liknande. 
Sen så finns det en del paneler där man varken får presentkort eller pengar utan saker. Som Gfk tex. Även hos Middagshjälpen får man saker. M3 panel erbjuder både saker och presentkort. Där har jag bla tagit ett spel en kniv och en oljespray, resten i presentkort. 
All denna gratismat gör ju att matkontot minskas en aning. Och det kan man ju inte klaga på. Då är gratis verkligen gott. 

En visdom fattigare

Publicerad 2014-01-03 13:24:00 i Allmänt

Ja nu rök den, visdomstanden. En tand och en tusenlapp fattigare. Men då har den bråkat med mig för sista gången..  Eftersom man får tanvårdsbidrag på 150 per år, och man får spara två år, så fick jag 300 kr rabatt. 1275 skulle det kostat annars. Men jag har sparat 2500 på mitt hälsokonto, så det är helt ok. Hade jag inte gjort min budget på detta sätt hade jag nog bara väntat ut de onda, som jag brukar, för den har blivit inflammerad lite då och då, men det går över efter några dagar, men är jobbigt när det händer. Men som sagt, nu blir det inga fler såna problem. Inte med den tanden vill säga, har tre visdomständer kvar, för jag har haft oturen att få alla fyra. Det är visst inte så jättevanligt nu för tiden. Men hur som helst, nu sparar jag en pott just för hälsa, och dom pengarna ska gå till att ta hand om mig själv på olika sätt. Och vissa sätt vill man ju helst inte lägga pengar på.
 
Kom ihåg, när ni ska till tandläkaren, man måste själv be om detta tandvårdsbidrag. Och man får nytt i juli varje år.

Paneltips

Publicerad 2014-01-02 11:35:00 i Allmänt

Jag skrev ett inlägg om alla paneler jag är eller har varit  med i HÄR. Det jag skrev då gäller fortfarande. M3 panelen är bäst ännu. Även Filmpanelen är ganska bra. Globaltest tar lite tid innan man kan lösa in poäng, men då får man 300 kr. där har det blivit 900 förra året. I Gfks olika paneler har jag beställt många olika saker under året. Strykjärn, elvisp, julskålar, presentkort till en djurswebshop och lite annat. Man får ihop en del på ett år om man är med i alla deras paneler. 
Totalt har det i pengar och presentkort blivit nästan 6000 kr på ett år!! Visst tar det en hel del tid, men om man tar för vana att svara så fort man hinner när det kommer en undersökning på mailen, och inte samlar dom på hög, då går det bra. Tex samtidigt man ändå sitter och slöar framför tvn, eller medan man chattar med någon. Det är så jag gör så det känns inte som att det tar så mycket tid. 
Totalt i saker vet jag inte hur mycket det blivit, ibland vet man ju inte vad det är värt. Men jag har förutom från Gfk även fått en hel del saker från Middagshjälpen. Skrev om dom HÄR. Dock har det blivit betydligt sämre premier där nu. Men man kan fortfarande få lite smått och gott. 
Man kan värva till Gfk, M3, Middagshjälpen och Yougove. Vill någon bli medlem i någon av dom så skriv en kommentar så fixar jag det. 

Gott nytt år

Publicerad 2014-01-01 11:48:00 i Allmänt

Nytt år nya möjligheter. 
Fundera på vad just DU vill ha ut av detta år.
Är det i år du ska ta tag i din ekonomi? Kanske ha köpstopp? Eller göra upp en budget? Börja skriva ner allt du handlar? Ta kontrollen över pengarna? JUST DO IT! 
Är det i år du ska ta tag i din jobbsituation? Kanske byta jobb? Löneförhandla? Gå ner eller upp i tid så att just du får ut det mesta av livet? JUST DO IT!
Är det i år du ska ta tag i din boendesituation? Flytta till billigare boende? Flytta till en annan stad? Flytta ihop, flytta isär? Renovera? Sälja, köpa, hyra? JUST DO IT!
Är det i år du ska ta tag i din hälsa? Äta bättre? Börja träna? Gå till tandläkaren? JUST DO IT!
 
Ja det ska bli mitt motto i år. Just do it. Skjut inte upp saker som går att göra idag. Sånt som kräver planering, sätt igång planerna. Inget sker av sig själv! JUST DO IT! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela