Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Sommar sommar sommar

Publicerad 2013-05-31 17:43:00 i Allmänt

Ja men alltså det är ju sånt fantastiskt väder så jag förstår inte hur det är möjligt. Vi har visst varmast i europa här uppe i nordligaste norr. 29 grader idag, det är ju helt sanslöst, det har jag nog aldrig varit med om i hela mitt liv. Och det har varit sol och varmt i två veckor nu, och de är fortfarande maj! För tre år sen var det rätt så varmt en helg i maj. Men inte så här varmt, och inte så här många dagar. Vad betyder det? Att hela sommaren kommer att bli kalas, eller att sommaren är nu och sen regnar det resten.. ja man får se, bara att njuta medan det varar, vare sig det är en dag till eller tre månader. 

Slutjobbat

Publicerad 2013-05-31 11:25:11 i Allmänt

På gamla jobbet. Ledig tre dagar nu sen tre dagars bredvidgång och sen ledig 10 dagar innan det sjukt jobbiga schemat börjat som består av fyra veckor med mer än heltid. Men det är ju en kort period så det ska väl gå hoppas jag. Efter det fyra lite lugnare veckor och slutligen tre veckors semester i augusti, sen får man se. Kanske jag har chans att få tjänsten och kanske den hinner tillsättas så jag får börja direkt 1 september om det nu blir jag som får den. Jag hoppas för allt i världen att jag inte blir placerad i vikariepoolen i alla fall. Det är värsta tänkbara scenario för mig. Dom som är där skulle inte vilja jobba på nåt annat sätt, men jag är en planerare och vill ha kontroll över vad som händer, så att från dag till dag inte veta vart man ska jobba, det säjer jag nej tack till. Men nu har jag tre månader då jag vet vad jag gör, så just nu är jag lugn och tillfreds, jag kommer att jobba precis där jag vill vara. 

Ekonomi

Publicerad 2013-05-25 08:44:56 i Allmänt

Nä men om man skulle skriva lite om ekonomi på en ekonomiblogg nån gång :p 
Min personliga ekonomi, tyvärr inga tips till er just för tillfället, men det kanske kommer. Jag kommer att vara ledig i tio dagar så då kommer jag att ha tid att skriva i alla fall. 
De tio veckor som jag har schema på under sommaren innehåller fem jobbhelger. Nu har jag helgjobb var tredje helg. Visserligen har jag nu mardrömspass på 13 timmar på helgerna och under sommaren kommer det att vara 9 timmar på helgerna. men det kommer ändå att bli 24 timmar fler timmar, så 24 timmar extra med helgob. Plus att jag ska jobba midsommarhelgen. Vilket jag inte hade gjort om jag inte bytt jobb. Alltså en helg med storhelgs ob. Så ut i handen blir det ca 1500 extra i sommar bara på ob. Och sen så kommer jag att jobba ett par procent mer än nu. Vet inte exakta siffran nu, jag ska få mitt nya anställningsbevis på onsdag. Och eftersom jag ska jobba istället för att ha semester i juli så blir det ingen stockholmsresa som vi hade tänkt. Så de blir några tusen sparat på det då. Om vi inte åker i augusti istället, men jag har bara en vecka semester innan skolan börjar. Vi får se. Men rent jobbmässgt tjänar jag mer och de är ju inte en nackdel precis. 
 
Angående mitt mål, så kan jag ju säga med bara en vecka kvar till juni, att jag kommer att nå årets mål denna månad. Behöver inte betyda att jag kommer nå det totala målet ett år i förtid, eftersom den tjänst jag hoppas på att få till hösten bara är på 67% så då blir det ju mindre inkomst. Men det ser ju ändå rätt ljust ut. Så jag ska nog börja fundera lite på hur jag ska gå vidare när målet är nått. 
 

Yes yes yes

Publicerad 2013-05-24 16:09:00 i Allmänt

Nej jag gör inte reklam för diskmedel... jag är bara lite glad idag. 
Plötsligt fick allt en ny vändning. Den andra chefen ringde mig igår eftermiddag och gav ett nytt förslag, och jag sa ja direkt och nu är det klart! Jag slutar på min jobbiga tjänst redan på torsdag!!  Tre arbetsdagar till har jag!!! Jag som hade sett framför mig 2½ månads bedrövelse... Eftersom det är 2½ månad kvar tills min brukare går över till privat assistans. Men den andra chefen ville ha mig som sommarvikarie hos två olika brukare. Dom som jag varit till tidigare, där jag vill ha tjänsterna som är vakanta. Men som ska tillsättas först till hösten. Alltså bara ett vik under sommaren, men de är ju bara bra. Då ökar det troligtvis mina chanser att få nån av dom tjänsterna till hösten, för då har brukarna hunnit lära känna mig under sommaren.
Inga lyft, inga jobbiga anhöriga. Bra för min nacke, bra för mitt psyke. 
Enda nackdelen är att de är väääldigt oregelbundet schema, eftersom jag ska vara vikarie åt två olika assiatenter och två olika brukare. Så jag börjar med tio dagars ledighet! sen kommer jag att jobba som en dåre med 6-7 dagars arbetsveckor i fem veckor, sen några lugnare veckor och sen tar jag semester 11 augusti. Utslaget på tio veckor så blir det runt 80%, ungefär som jag har nu alltså. Bara det att jag inte har några ledigveckor nu, och inte några vansinnes veckor på sju dagar i rad.. men de är ju bara tillfälligt så det får gå. 
Men jag är happy happy happy :)
 

M3 panel tips

Publicerad 2013-05-18 08:30:00 i Allmänt

Jag skrev ju en lång lista för ett tag sen på massor med paneler som finns. Visa bättre än andra. Min absoluta favorit är M3 Panel. Jag får 100-200 kr varje månad bara genom den. Man kan välja om man vill ha det i pengar eller Superpresentkort. Jag tar alltid presentkort, och så använder jag dom till antingen att ge direkt som present, eller så köper jag presenter för kortet. Då och då så använder jag dom till att unna mig själv något som jag normalt inte skulle köpa. Kanske nån lite lyxigare ansiktskräm. Eller Nåt annat som jag inte alls behöver, men man måste unna sig själv nånting ibland oxå. 
 
Vill ni bli värvade så skriv er mailadress, för och efternamn i en kommentar ( jag publicerar inte dom kommentarerna) Så skickar jag en länk. 
 
Man måste ju svara på undersökningar för att tjäna många poäng. Men även om man inte passar i målgruppen så får man 25 p varje gång. Och de är oftast bra undersökningar, inte så långa, och är dom långa så är det många poäng. Inte som vissa andra paneler där man ska svara på en 20 minuters undersökning för att få 5 kr. 

Vem ska det bli

Publicerad 2013-05-15 16:46:25 i Allmänt

Jag har varit på brevidgång idag, på den tjänst som blir ledig 1 juni. Verkar jättebra. Lite långa dagar de flesta dagar, men det är lite blandat, nån dag i veckan slutar man tidigare. Och det är max fyra dagar i rad man jobbar, precis som jag har idag. De är skönt. Aldrig fem dagar i streck. Aldrig 8-17 fem dagar i veckan. Så nu är det bara vänta och se vem som får tjänsten. Den andra bryr sig inte så det känns ju som att, varför ska hon få den då... Jag jobbar med henne nu och hon säger bara att det är kommunens problem att omplacera oss, hon bryr sig inte vart hon hamnar, hon har sin tjänst  och de är deras skyldighet att placera om. Jo isst är det ju så, men jag bryr mig om vart jag hamnar. Dels så vill jag trivas på jobbet. Och så behöver jag antingen en tjänst som är mnindre än nu eller någon utan lyft om min nacke ska hålla. Så denna tjänst skulle funka fint för mig. Inga lyft. Lite lägre procent än jag har nu men inte så mycket. Rent ekonomiskt skulle det nog inte göra nån större skillnad. Några procent mindre men mer i ob.
Ja denna väntan. Jag kan som sagt var inte ta ett beslut om jag ska stanna i kommunen eller följa med min brukare till privat innan jag vet vart jag kan få en placering. Så får jag inte denna så är det samma visa fortfarende.. att jag inte vet.. Men de är inte långt alls till 1 juni så dom måste ju bestämma sig väldigt snabbt. Så nästa vecka borde vi väl nästan ha fått ett besked vem av oss som får den. De funkar inte att få veta en dag och börja nästa. Jag måste få mer brevidgång, nu var jag bara under förmiddan. Jag måste ju se eftermiddag och kvällsrutinerna oxå. Och framförallt få medicindelegering på insulin och lära mig hur man ger sprutor, för det har jag aldrig gjort. Har bara vanlig medicindelegering. Jaja, vänta vänta vänta... tur jag jobbar hela helgen så har jag inte tid att grubbla så mycket.. 

Blir bra månad

Publicerad 2013-05-13 09:10:51 i Allmänt

Halva månaden har gått ungefär. Alla räkningar har nog inte kommit, så det blir nog nån till. I skrivande ögonblick har jag inte full koll. Kanske är det nu jag får vatten/sopräkningen? eller är det nästa månad.. Hur som helst så är det då ingen elräkning. Och det blir extra hög inkomst. så det kommer att bli ganska bra sparade. Ja mitt rekord kommer jag inte att slå. Det blir nog svårt att nånsin göra det. Men det finns en liten chans att jag faktiskt når årets mål, redan i maj! Om inte så kommer jag att vara väldigt nära i alla fall. Vilket betyder vadå? Ska jag försöka nå mitt totala mål redan i år? Ett helt år i förväg? Eller ska jag börja sätta sprätt på pengar. Ja inte slösa det som är sparat, men slösa överskottet varje månad och inte spara så mycket. Kanske börja renovera huset lite lätt. Eller ta en resa nånstans. Jag som inte gillar att resa... Jag vet faktiskt inte. Jag får fundera på saken. Hur skulle ni ha gjort?

Dåligt med tips

Publicerad 2013-05-09 11:07:00 i Allmänt

Ja inte har jag skrivit så mycket om tips och ekonomi direkt, men ja indirekt handlar det ju om ekonomi, min egen ekonomi, när jag skrivit om mina jobbtankar och så. Men de är det mitt liv är fyllt av nu. Tankar... komma fram till hur jag ska göra, samtidigt som jag haft massa utbildningsdagar, och många av dom på ledig tid, och så springer jag hos sjukgymnasten, och försäkringskassan, och vätar på beslut om jag kan få rehabersättning medan jag rehabiliteras i tre månader. Och så ska jag hinna träna oxå! Och vila.. Jag behöver fler timmar på dygnet! Men det är ju precis det jag får om jag skulle  kunna få 25% rehabers. så jag har lite mindre timmar att jobba, som jag ska sätta på träning och promenader. Men jag har inte fått nåt beslut ännu, det tar ju en himla tid det där. Kanske jag borde ringa handläggaren och fråga hur det går. För nu har alla intyg kommit in. Men dom har väl semester där nu med alla helgdagar... så man får väl vänta extra länge på ett beslut. 
Men allt detta gör oxå att bloggen blir lite mer  privat  än vad jag kanske hade tänkt mig.. jag pratar om mig och mitt istället för ekonomi.. ja men ni får ta den för vad den är. Kanske nånting får någon att tänka till i alla fall, kanske på sitt jobb eller nånting annat. 

Nya nyheter

Publicerad 2013-05-07 20:19:05 i Allmänt

Jag lyckades träffa båda cheferna och ena administratören idag när jag tittade in på kontoret. Ena chefen, som är den jag sökt en tjänst hos sa att hon kanske kommer att börja titta på ansökningarna under sommaren, men hon har satt en vikarie fram till sista augusti, så det blir inget före september i alla fall. Men hon har en annan tjänst som blir ledig 1 juni, som verkar ganska bra. Men lite för många procent bara. Men jag ska dit på brevidgång nästa vecka i alla fall. Men sen så är det brukaren som väljer och det är en annan som är intreserad av tjänsten. Så vi får se vad som händer, men får jag ingen av dom tjänsterna då har dom inget. Bara en enda till ledig tjänst och den vill ja ginte alls ha. Så nu är jag tillbaka lite i tankarna igen om jag ska följa med min brukare och byta arbetsgivare. för då har jag i alla fall ett jobb som jag vet vad det innebär. Jag blir ju inte av med min tjänst i kommunen, men riskerar att skickas runt på vick om jag inte får nån av dessa. Ja men bara vänta och se, men det tog ju en liten ny vändning nu i alla fall. 

Men skit

Publicerad 2013-05-06 10:52:00 i Allmänt

Min dotter som var säker på att få sommarjobb där hon varit senaste tre somrarna. Men nu som 18 åring kunna få jobba skift och tjäna ännu bättre. Det är vår största arbetsgivare, och alla tjänar bra där. Hon har tjänat bra och dessutom fått bonus varje år trots att hon varit under 18 och bara jobbat tre veckor per sommar. Men nu blir det inte så. Trots att hennes pappa är chef där! Nej för han straffar henne för att hon bytte utbildning efter jul. Hon började natur, bara för att han ville det, inte för att hon ville det själv. Hon hade sökt fordons i första hand och om in på det, men då gick han i taket! Det gick inte för sig... Men, efter 1½ år orkade hon inte längre, hon klarade inte den svåra matten, och hon kände att de är inte det här hon vill gå. Så hon bytte till Samhälls efter jul. Och han gick i taket igen! Och  nu säger han att hon får skylla sig själv att hon inte får sommarjobb, när hon inte går natur!!! Jag blir så arg!! Hennes kompisar har ju fått jobb, utan att ha en chefspappa, så jag tror han har sett till att hon inte ska få jobba där. 
Så nu har jag hjälpt henne att söka nya sommarjobb. Trots att det på flera ställen är för sent. Men nån var 29 april och de är ju bara en vecka sen. Och kommunen har förlängt till 15 juni för att dom hade för lite ansökningar. Så förhoppningsvis kan hon få nånting där. På sätt och vis vore det bra. För då ser hon hur jag jobbar, vad slitigt det är, och hur mycket sämre vi har betalt, trots att vi gör ett viktigt jobb. Men synd för henne att hon kommer att tappa många tusenlappar jämfört med om hon hade fått jobb i gruvan. Det kommer inte att bli något bilköp för sommarjobbspengarna som det var tänkt. Hoppas bara att det blir några pengar i alla fall så hon inte blir utan sommarjobb. De vore katastrof. 
 

Jag har ett svar

Publicerad 2013-05-05 10:51:51 i Allmänt

Det närmaste jag kommit att få svar på alla mina jobbfrågor, är att jag fått veta direkt från god man att han ska skriva på för övergång på måndag. Inte ens det har jag vetat helt säkert alltså. Men nu vet jag det i alla fall. Så från 6 maj har kommunen 3 månader på sig att omplacera oss om vi inte vill följa med brukaren. Vilket det just nu verkar som att ingen av oss kommer att göra. Har vart på ännu ett möte med det privata bolaget. Men nu kändes det inte alls lika bra som förra gången. Dom bokade ett möte för att chefen skulle skriva ner det vi pratat om sist och vi skulle få läsa om det. Men de hade hon inte gjort, det enda som hände var att hon ville ha ett besked! Och min motfråga var om det var påskrivet och klart, men nej för dom ville veta hur vi ska göra! Men vi svarade inte på det! Vi vet, men de är inte dom som ska ha det beskedet, det är kommunen. Som i sin tur ska meddela dom att vi kommer att omplaceras så dom kommer att stå utan assistenter. Vi ifrågasatte om det har nån betydelse, om det hänger på oss om det blir byte eller ej. Men de hade det inte sa dom, så vi förstod inte alls varför dom då väntade på besked innan dom bokat möte med god man. 
 
Sen så var informatören på oss och frågade om vi vet nån som inte är nöjda med kommunen och vill byta till privat!!! Men hallå ska vi ragga kunder åt dom eller?? Nej det kändes inte alls bra. Då fick man bevisat att dom är bara där för att tjäna pengar. Sen det faktum att chefen är den tredje på bara två år. då är det j nånting som är fel. Så nej, jag är ganska så övertygad om att jag inte kommer att följa med. Jag blir kommunen trogen, trots sämre lön. 
 
Men fortfarande lever jag i ovisshet om vad som kommer att hända. Vart kommer jag att hamna, riskerar jag att få det ännu sämre? då pratar jag arbetsmiljö, som är usel just nu. Jag ska se om chefen är på plats på måndag när jag ska dit på utbildning. Annars ringer jag henne på tisdag när jag slutar tidigt. Vår administratör har skvallrat till mig att min chef har pratat med den andra chefen om mig och den tjänst jag har sökt, men jag vet inte vad dom kommit fram till. I bästa fall blir jag omplacerad dit. 

Resultat April 2013

Publicerad 2013-05-01 14:03:00 i Resultat

En ganska dyr månad. Elräkning, födelsedagar, klädinköp m.m Inkomsterna har varit ganska normala, men jag har inte fått nåt underhåll denna månad. Och inte har jag jobbat extra nånting. Men lite extra ob för att jag jobbade nån av påskdagarna. Betydligt mindre sparande denna månad, men helt ok ändå. 
 
Inkomster   18 076
Utgifter       13 127
Summa       4 949
 
Nästan 5000 ändå, och jag behöver bara spara 2000 i månaden resten av året för att nå årets mål. Så de lär ju inte vara några problem. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela