Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Resultat Mars 2013

Publicerad 2013-03-31 19:42:25 i Allmänt

En bra månad. Så bra så jag nästan kan tro att jag når mitt mål redan i år. Ett år i förväg. Helt omöjligt är det väl inte, men jag vet ju att det kommer en höst och en vinter med dyra elräkningar och månader när alla kvartals och halvårs och årsräkningar kommer på en gång. 
Men just denna månad så hade jag som extraräkning endast sop och vattenräkningen. Ingen el och inget annat dyrt. Inget som gått sönder. Och i inkomster blev det mycket. Jag har jobbat som vanligt hela månaden, dessutom lyckades jag otroligt nog redan få utbetalt min sjukpenning sen jag var sjukskriven under hela februari. Och jag hann få lite extarlön från jobb jag gjorde i början på månaden. 
Så här vart det:
 
Inkomster  25441
Utgifter       7603
summa     17838
 
Jaa otroliga 17000 drygt har jag kunnat spara denna månad. Det är ju helt galet! Men har man ovanligt mycket inomster och ovanligt lite utgifter då kan det bli så. Och jag är ju inte den som sätter sprätt på pengarna bara för att det blir lite extar över. Jag lever precis som vanligt för det. 

Uppdatering om lillhunden

Publicerad 2013-03-26 19:28:14 i Allmänt

Har inte en aning om jag har några läsare som är djurvänner eller djurägare eller är ett dugg intresserad av djur, men ifall att om nån vill veta så kommer lite uppdatering om ur det gick för vår hund. Söndag fick vi hämta honom från djursjukhuset. Vi fick då veta vad det skulle ha kostat utan försäkring: 8600 för en 16 timmars vistelse med ett litet ingrepp. Tyvärr gick det inte så bra, det höll inte och söndag kväll fick vi först tag på en distriktsveterinär 12 mil norrut, som inte lyckades utan vi fick åka tillbaka till djursjukhuset 25 mil  söderut från vårt hem, som vi några timmar tidigare kommit från. Totalt har vi under helgen rest 160 mil. Han fick i alla fall vara där dom 5 timmar det var kvar tills en kirurg skull börja jobba kl 8 på måndag morgon. Han opererades då och ska få komma hem i morgon. Jag skulle tro att priset nu ligger på minst 20000 om inte mer. Så än en gång, tack och lov för att han är försäkrad. Lilla gubben blir förhoppningsvis helt återställd efter detta, och vi hoppas han slipper andra problem i framtiden. 
 
Det är den vita som varit sjuk. Den svarta är vår lilltjej som fyller två på söndag. Sen har vi även en tjej på fyra som är en lite större sort. Tre hundar är lagom. Det har jag haft tidigare, det vart lite tomt när jag under ett år bara hade en hund. 

Försäkringar

Publicerad 2013-03-24 09:59:43 i Allmänt

Har du kolla på dina försäkringar? Om inte, gör nåt åt saken! De är så viktigt att man har försäkringar, och att dom är rätt, och till sist att man jämför olika försäkringsbolag. Det kan skilja enormt mycket i pris. Hos vissa får man rabatt om man tex har hem och bilförsäkringen hos samma. Man måste även tänka på att ha en bra försäkring och inte ta billigast möjliga, för OM olyckan är framme så ångrar man sig om man tagit billigast möjliga. 
 
Det är sällan jag haft användning för mina försäkringar. Men när jag haft det så har man varit glad att dom finns. Har aldrig haft nån glädje av bil eller oycksfallsförsäkringarna. Men hemförsäkrinen har jag använt en gång när min nya cykel blev stulen. När min dotters hund hastigt blev sjuk för två år sen och det var tvunget att avliva henne så fick vi det mesta av veterinärkostnaderna betalda plus att vi fick ut på livförsäkringen. 
Just nu är vi väldigt glada att vår yngsta hund är försäkrad. Han omplacerades  till oss för en månad sen. 7 månader gammal. I går kväll var han i akut behov av veterinär och enda jourveterinär i hela norrbotten var i Luleå. Jourveterinär mitt i natten på en lördag och dessutom operation och övernattning, ja vad kostar inte det, då är man glad för försäkringen. 
 
Så har ni bil, barn, djur, försäkra dom. Och glöm inte bort att ha rätt hemförsäkring så att den gäller, så man inte har kvar vanlig hem när man flyttat till villa. För då täcks inte skaor på huset om nåt händer. Och glöm inte bort dig själv.  Olyckor kan hända och en olycksfallsförsäkringa kan vara bra att ha. 

Spara till barn

Publicerad 2013-03-24 09:47:00 i Allmänt

Jag tycker absolut att man ska ha ett sparande till sina barn. Det är bra att ha en buffert för att själv kunna betala sitt körkort, eller möbler om man ska flytta hemifrån vid 18. För jag tycker inte att barn ska skämmas bort! Det spelar ingen roll att man har det bra ställt och tjänar bra. Barn ska tidigt lära sig att saker kostar pengar. Och att det känns bra att betala själv, inte få allt serverat på silverfat. Har man nu det bra ställt så kanske man kan ge en högre månadspeng, men med kravet att en del av det ska sparas, och att dessa pengar ska användas tex om man vill köpa en moppe, ett husdjur, en bil, en tv eller vad de nu än är. Man ska inte bara få dyra grejer hur som helst. Ok om man ger en mobil i födelsedagspresent om man nu har råd med det. Men inte mitt under året helt utan anledning, vill man ha nåt så får man spara! En mycket bra lärdom. Man ska även lära barnen att man inte lånar pengar. Har man inga så kan man inget köpa. Man får vänta tills man sparat. 
 
Börjar man när dom föds, så räcker det att man sparar en hundring i månaden för att det ska räcka till ett körkort, och kanke lite till. Och en hundring det har faktiskt dom allra flesta råd med att lägga undan. Det handlar återigen om att prioritera rätt. Köp inte massa nya kläder till dom som dom ändå växer ur på några månader. Köp begagnat. Ät inte den där pizzan på stan, lägg den pengen på sparkontot. Röker du så sluta med det! Lägg alla dom där hundralapparna på ditt barn istället! Har man råd att elda pengar så har man råd att spara! Ja jag är lite hård när det gäller rökning, men jag tycker det är så sjukt att man vill se sina pengar gå upp i rök, bokstavligen. Och utsätta sig själv och andra för livsfara med alla gifterna. En del skyller rökningen på att dom är så stressade, eller att de är så skönt att komma ifrån ett par minuter, från jobbet, från ungarna. Men man kan strassa av och man kan komma ifrån utan att elda pengar! Ta en liten promenad istället. 
 
Eh, ja spara till barnen var det ja, inte sluta röka kampanj... men jag kommer säkert tjata om det fler gånger.. 
 
Jag tycker att barnen ska ha två sparkonton. Ett där vi sparar fr framtiden, och ett som dom själva får se och där dom lägger in pengar som dom själva sparar av sin månadspeng eller födelsedagspeng. Så ser dom hur det växer. Och lär sig samtidigt hur bankkonton fungerar. Ha pengar hemma i spargrisen är väl sådär tycker jag. Det är för lätt att nalla av dom för att köpa en godispåse för mycket eller nåt annat onödigt. Den del av månadspengen som inte ska sparas ska räcka till såna utgifter. OCh jaa, barnen ska själva köpa sitt godis! Bättre ge lite högre vecko eller månadspeng och börja med det väldigt tidigt. Än att dom får en liten peng och så får dom ändå godis och mobilen påfylld och annat av dig.  För den ska dom oxå fylla på själva. Man ska lära sig att det kostar att smsa och ringa osv. 
 
Känns som att de här blir ett väldigt lågt inlägg, jag tror jag ska ta det där med vad barn bör betala själv och månadspeng och sånt där framöver i ett eget inlägg. 
 
Kort sagt. Ha ett sparkonto till barnen och spara regelbundet. Ha en stående överföring varje månad till deras konto. 
 
 

Skatt

Publicerad 2013-03-21 08:44:07 i Allmänt

Från idag kan man se sin skatteuträkning. Jag kommer att få tillbaka drygt 2000. Jag brukar ligga däromkring, förutom förra året då jag bara fick 300. 
Men eftersom jag hade svårt att räkna ut min årsinkomst i början på förra året eftersom jag gick som vikarie i fem månader innan jag belv anställd, så fick jag lite pengar i bostadsbidrag som jag inte skulle ha haft, så fk ska ha tillbaka drygt 2000, så jag kan ju se det lite som att skatteåterbäringen får betala skulden till fk. 
 
Men alla dessa avdrag? Jag är inte särskilt insatt i dom. Grundavdrag, allmänna avdrag, jobbskatteavdrag... Dessa ligger för mig på ca 50 000. Så om dessa inte skulle funnits så skulle jag fått betala 50000? Deklarationer är krångliga. Jag är tacksam för att man nu för tiden inte behöver fylla i nåt själv, om man inte sålt ett hus eller har en firma eller nånting sånt. Det är färdiguträknat. Och man behöver inte spara massa kvitton i en skokartong.. Minns när jag vara liten och jag fick hjälpa min pappa räkna kvitton. Minns inte för vad, om det var för att kunna göra jobb reseavdrag kanske. Ja hur som haver, de behöver man inte idag och de gör mig glad :)
 
Hoppas det gått bra för alla er så ni inte behöver betala tillbaka en massa. Se till att arbetsgivaren drar av rätt skatt. Eller ännu hellre en liten aning för mycket om det är möjligt, då får man tillbaka mer, man har alltså sparat utan att tänka på det. En liten buffert inför semestern. 

Jobb, utbildning och sjukgymnastik

Publicerad 2013-03-18 08:19:24 i Allmänt

Just nu har jag ganska fullt upp. Jag är tillbaka på full tid på jobbet. De går sådär, jag får mer värk, men för tillfället står jag ut i alla fall och ska försöka tills jag vet om jag får tjänsten jag sökt. Jag har slagits för att få gå ner i tid, men jag får inget gehör av min chef, trots att både läkaren och sjukgymnasten tycker att jag bör byta jobb och inte bör lyfta alls. Men i alla fall gå ner i tid, men inte det inte. Så nu har jag sökt en tjänst som är utan lyft och bara på 60%. Då kan jag få breddas och vicka om det behövs och när jag orkar, och då bestämmer jag ju själv vad jag tackar ja till. Två tre dagar i månaden hos nån annan så skulle jag ha 70% och det kan jag leva på utan problem. Ja men de är inte i hamn ännu. Sista ansökningsdag är 2 april så det tar väl en månad inan jag vet nånting om hur det går med det, men jag hooppas verkligen jag får det. 
 
Förutom att jobba så går jag demensutbildning, som är en eftermiddag i veckan i sex veckor. Så när det är på min arbetsid så får jag vila lite fast jag får betalt. När det är på ledig tid så tjänar jag ju extra. Så det är ju bra, och det är alltid bra att utbilda sig och lära sig nya saker. 
 
Sjukgymnasten har jag äntligen fått komma till, Det var 7 veckors väntetid men  nu har jag varit där en gång och ska en gång nästa vecka, sen ska jag få träna hemma en månad innan nästa besök. Uppdraget Dessa två första veckor är att klara 10 repetitioner per dag av en liten liten övning som är jättejobbig. Problemet för whiplashskadade, och ofta orsaken till värken, är att vi har tappat musklerna i nacken som ska stabilisera och hålla upp hela huvudet. Så det är dessa små muskler som nu ska tränas i ett tremånadersprogram. Målet är att jag ska klara 90!! repetitioner per dag. Just nu klarar jag ungefär fem... Samtidigt som jag ska jag mjukas upp med olika stretchövningar så jag inte har värk pga stelheten som är helt vedervärdig. Man känner sig som 95 ibland, särskilt på morronen. 
 
Ja lite så ser mitt liv ut just för tillfället.. 

Tips - tjäna på nätet

Publicerad 2013-03-13 08:12:00 i Allmänt

Ja som sagt, man kan tjäna en del på att vara aktiv på nätet. Paneler föredrar jag, det går fortast att tjäna ihop något, och tar minst tid att göra. Men det finns en mängd att välja på.
 
PANELER
 
Panelen - Kommer inte undersäkningar jätteofta, så det tar lite tid att få ihop nåt. Man kan välja att få i pengar eller presentkort.
 
Filmpanelen - Som Panelen men det kommer undersökningar lite oftare. 
 
Triaba panelen - som Panelen.
 
Åsiktsgruppen - kommer ganska sällan, men annars samma som Panelen
 
Din åsikt - Är lite snåla med betalningen och det finns inte så mycket att välja på. Presentkort på bl.a Coop. Undersökningarna är ofta långa. Och ibland får man svara på flera frågor innan man får meddelandet att man inte passar i målgruppen. Och man får inga poäng för det. 
 
M3 panel - Tycker jag är bäst. Kommer ganska ofta undersökningar, längden varierar men betalningen ganska bra. Och man får alltid minst 25 p även om man inte passar in i målgruppen. Man kan välja superpresentkort eller grejer. Man kan även få poäng för att värva andra.
 
Yougove - Har mängder med prylar att välja bland. Design köks grejer bland annat. Jag som inte är mycket för märkesgrejer hittar sällan nåt jag behöver, men gillar man snygga saker så är det sidan för dig.
 
RAM paneler - man får vara med i max 5 st. Man gör undersökningar om tidningar man läser. Tex Amelia, Top hälsa. Går fort att svara på men tar långt tid att samla till småsaker som trisslotter bl.a
 
Coop panelen- storhandlar man på Coop är detta nåt för dig. Man får ett poäng per minut en undersökning tar. 30 poäng ger en check med 5% rabatt på ett köp på Coop. 
 
 
GFK -  har olika paneler.
Hundpanelen för hundägare. Man fyller i varje vecka hur mycket man handlat matvaror för och om något av det var till hunden. Om inte går det fort att fylla i, om ja så ska man skriva i vilket märke och mängd osv. 
Konsument panelen ska man fylla i varannan vecka. Om man köpt t.ex kläder eller tapeter eller tandkräm typ. Alltså sällanöpsvaror. Har man inte köpt något så klickar man bara i inga köp gjorda. Mat ska man inte registrera där. 
Makeup panelen. kan man gå med i om man är med i den vanliga. Där registrerar man makeup köp. 
 
Gfk har ganska mycket prylar och även presentkort. Men det är bra saker så jag väljer alltid något till mina barns flytta hemifrån lådor. Har hittills fått bl.a 2 elvispar, 2 st 24 delsset gense bestick, 2 fiskars knivar, 2 OBH nordica stekpannor och lite till. Man kan även värva andra och få poäng. 
Dom har nu även startat en vanlig panel där man får mail om undersökningar precis som Panelen, Din åsikt och övriga. 
 
GlobalTestMarket - utbetalning sker med bankgirocheck som man kan lösa in på banken. ica, coop, willys och några till. Summan styrs av dollarn. Sist fick jag 315 kr för 1000 poäng. 
 
Övrigt
 
Pointshop - få poäng för att logga in och för att klicka på fem länkar, man kan även få poäng om man svarar på undersökningar eller är med i tävlingar, men det är frivilligt, man får själv leta upp dom. Man kan välja presentkort eller bland massor med prylar. Snabbast går det att samla om man kopplar ihop med ett pointblog konto, och skriver korta blogginlägg varje dag. 
 
Gratisbio - har jag gett upp. Tar väldigt lång tid att samla tll presentkort om man inte svarar på undersökningar och är med i alla tävlingar. Man ska klicka runt för att hitta alla klicksidor så man får alla dagens poäng. Men man får även poäng om man beställer på nätet.Så beställer man ofta och om man orkar vara med ialla tävlingar osv så går det ganska fort ändå
 
Finns många liknande klicksidor där man ska vara aktiv varje dag för att få poäng, men jag har gått ur alla för de har blivit sämre och sämre villkor och vissa skickar inte ut något när man beställt. Men de var där jag började min samla-poäng "karriär" för flera år sen. Nu går det fortare med paneler. 
 
Vill ni bli värvade av mig till M3 panel eller Gfk så skriv ert namn och epost adress i en kommentar. Till Gfk behövs även adress. Jag kommer inte lägga ut dom kommentarerna här. 
 
Finns säkert fler som jag har missat. Tipsa gärna! en del har jag inte tagit upp för jag har testat och dom fungerade dåligt. 

Och vinnarna är.....

Publicerad 2013-03-08 20:40:00 i Allmänt

Två paket och två vinnare har jag nu. Alltihop är saker jag har fått gratis på ett eller annat sätt. Det har varit kampanjer där det delats ut gratisprover, jag har varit testpilot hos Smartson och Buzzador. Och jag har som sagt var fått en bra rabatt för att skriva ett blogginlägg och kunde beställa underkläder gratis. 
Att skicka paket är ju inte gratis. Kan man tro.. Men jag betalar allt jag handlar med mitt okq8 visa kort och får då värdecheckar som jag brukar hämta ut frimärken för på Okq8, eftersom jag sällan behöver något annat därifrån. 
 
Vinnaren av detta paket är.....
 
 
Anneli !
 
 
Och detta paket vinner...
 
 
Sara S !
 
 Skriv era namn och adresser i en kommentar. Jag kommer naturligtvis inte att publicera dessa. 
 
Ett tips. Pronaxenasken som är i plåt är perfekt att ha i handväskan eller jackfickan. I min har jag ett par tamponger, alvedon, halstabletter och öronproppar. Lite bra att ha grejer alltså. Som inte blir förstörda av att rumla runt löst i en väska. 

Glöm inte att tävla!

Publicerad 2013-03-06 16:09:00 i Allmänt

Kom ihåg att tävlingen slutar på fredag. Ni har fram till kl 20 på er att tävla. Sen drar jag vinnarna och presenterar dom antingen fredag kväll eller under lördan. Tävlar det gör ni genom att klicka här och följ instruktionerna. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela