Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

När vill DU ta pension?

Publicerad 2015-02-23 14:22:28 i Allmänt

Har du funderat över hurlänge du vill jobba? Det har jag, och som jag skrivitlångt tillbaka, så är en av anledningarna till attjag vill haen miljon sparad, förutom oförutsedda utgifter, eventuella sjukdomar eller arbetslöshet. Så vill jag kunna gå i pension när jag vill och ändå överleva. För det är ju tyvärr så att ju tidigareman går i pension desto mindre får man ut i allmän pension. 
Enligt årets besked så tycker dom att jag ska jobba till jag är 68 år och 7 månader, och då skulle jag få ut 12500 kr. Väljer jag att gå i pension vid 61 år, då får jag ungefär hälften, 6900 kr. Väldigt stor skillnad. 
 
Jag vill orka göra massa saker när jag får pension. Kanske resa eller vad nu mina intressen är i den åldern. Kanske har jag barnbarnsbarn jag vill orka med. ( Ja jag tänker ju att om jag nu får barnbarn så kanske det inte dröjer jättemånga år eftersom äldsta strax är 20 och jag var 20 när jag fick henne.. ) 
JAgvill inte vara helt utsliten och trött när jag blir pensionär. Tänker på min morbror, som gick i pension före 60, tror han var 58, för att han slitit hårt hela livet och tjänat massor och kunde göra så. Nu är han 73 och har hunnit med massvis med resor bl.a 
Tänker på min moster som trappade ner för många många år sedan, minns inte när men hon var nog runt 50. Fast sen hade hon inte riktigt tid att ta pension... hon jobbar fortfarande ett par timmar i veckan, vid 66 års ålder. Men det är så lite så hon har massor med tid att umgås med barnbarnen och renovera hemma och lite allt möjligt. 
 
Jag vill kunna bestämma själv. Vill jag gå ner till 30% när jag är 60 år, och vill jag ta pension helt och hållet vid 63, då ska jag får göra det tycker jag. Och får jag för lite pengar, då har jag det jag sparat att ta av. 
 
Hur tänker ni göra? 

Ärlighet varar längst?

Publicerad 2015-02-22 20:54:03 i Allmänt

Ja jag hoppas det. Hade RUS samtal i fredags. Resultat och utvecklingssamta. Som väl på nåt sätt egentlgen är ett lönesamtal sägs det, trots att det aldrig pratas om nån lön. 
Hur som helst. Man ska då värdera sig själv på olika områden. Och även verksamheten och chefen. Jag sa vad jag tyckte rent ut. Eftersom chefen är rätt så ny, böjade i november så tycker jag han behöver veta vad han kan förändra och förbättra som chef. Vad som varit bra och mindre bra. Avslutningsvis så skulle båda sammanfatta vad man tyckte om samtalet. Han tyckte det var ett bra och ärligt samtal. Så de lät ju bra. Återsår att se om jag får någon löneförhöjning då..  Är väl i april det ska vara färdigt har jag för mig. Jag tycker själv att jag är värd högre lön. Jag är engagerad och tar tag i problem och försöker göra förbättringar, jag är aldrig sjuk, kommer alltid i tid, är med på alla möten och utbildningar som erbjuds osv. Många bara jobbar på som dom alltid gjort och är aldrig på möten och man vet inte vilka dom är trots att dom jobbat många mer år än mig. 
En del syns och hörs , men mest gnäller och har inga förslag till förbättring. Så ja, jag tycker att jag gör ett bra jobb. Och jag tycker att det ska märkas i plånboken. 

Lyx i vardagen

Publicerad 2015-02-18 15:10:51 i Allmänt

Har ni sett att best western delar ut 100 hotellfrukostar varje dag februari ut? Döm om min förvåning när jag såg att vår lilla håla fanns med på listan. Visste inte att ett av våra hotell är ett best western, men så är det och i morse lyckades jag norpa åt mig en frukost! Som gäller imorgon. Så innan jobbet så äter jag lyxfrukost. Jag älskar hotellfrukostar. Men det är inte ofta man bor på hotell, inte jag ialla fall. Gjorde det visseligen en natt i början på januari. Men det var då de. Jag ska få in lite mer lyx i vardan nu när jag blivit så gammal har jag tänkt. 
 
Om en månad så åker jag på en liten resa som jag fått pengar till när jag fyllde år. En liten kryssning till Åland blir det, fast det är resan som är målet. Nattåg i egen sovvagn och kryssning med en natt på båten. Och så blir det spa på båten oxå. De är lyx för mig det. Hålla på resa till Thailand som alla andra är verkligen inte min grej. En hotellfrukost är lyx. Spa är lyx. Komma bort några dagar är lyx. Till helgen ska jag bort, till en stuga utan vatten och med utedass. Men att bara komma bort är ändå lyx, trots att det är primitivt. Som jag sagt många gånger så behöver man inte bränna massa pengar för att ha det bra och må bra. Bara man tar vara på tillfällena som ges. 
Tex om det delas ut en gratis frukost så tar man chansen. Gratis är gott :)
 
Vill du ha chansen så gå in här http://frukost.bestwestern.se/  och kolla om ett hotell nära dig har gratis frukost. 
 
 

Loppi blogbag

Publicerad 2015-02-16 17:05:10 i Allmänt

Jag har fått lite grejer att testa från Loppi blogbag. Här är mina åsikter om produkterna. 
 
Blutsaft. Har inte testat nu, men när jag varit gravid. Bra  när man har dåliga blodvärden och inte vill äta järntabletter. Men vad jag vet har jag inte järnbrist nu. ( möjlighen hjärnbrist, men tror inte det hjälper :p ) Vill minnas att det inte var världens godaste smak, men helt ok
 
Ekomüsli. Müsli är müsli. Inte  min grej, torrt och tråkigt. Men det funkar att blanda i sin crunchy müsli så kanske den blir lite nyttigare. 
 
Kidszoo. Läskig konsistens, inte så värst god. Men godkänd. Kanske funkar på småbarn, vilket jag inte har. 
 
Castus fruktstänger. Vedervärdiga! Gick inte hem hos varken människor eller hundar, men kaninerna gillade dom iaf. Så det får bli kaninsnax av dom. Men då tillhör jag den sorten som ratar rawfoodbollar och liknande oxå. Jag är helt enkelt inte särskilt nyttig av mig. 
 
Friggs te. Helt ok, luktar gott. Man nej, tänka sig, jag är inte nån temänniska heller... men dom få ggr jag dricker te ska det vara nåt sånt här. Inte svart tråkte. 
 
Friggs riskakor. Gissa vad. Jag är inte nån riskakemänniska heller, vilken överraskning va. Men dotter gillar riskakor, och hon åt dessa. så dom fick väl godkänt av henne. Jag tyckte som med alla riskakor, att det är som att äta papper. 
 
Sockerbalansen har jag inte testat ännu. Jag har minskat mitt sötsug rejält efter att jagbörjade äta lchf. Men ska ändå testa dessa om något sötsug sätter in. 
 
 
 
 

Ljuset i tunneln

Publicerad 2015-02-15 22:09:37 i Allmänt

Äntligen. Veckan är slut. värsta jobbveckan är över. Värsta förkylningen börjar släppa. Jobbat 6 dagar, 50 timmar, och varit sjuk hela veckan. Ingen bra kombo. Men kändes inte som ett bra alternativ att sjukskriva sig av flera anledningar. 
Vikariebristen till att börja med. Blir struligt på alla sätt när det inte finns vikarie. Dessutom hade jag redan tagit på mig att jobba extra, för att det inte finns vikarier... Och när man jobbar helg vill man inte vara sjuk. Helgob är ju lite vad an lever på. Och en karensdag en dag man jobbar dubbla är inget man vill ha. Och så har jag haft en bredvidgång, de sätter man inte på en vikarie. 
Ja helt enkelt har det vart en usel vecka. Men den är nu slut. Och nästa vecka kommer att bli så bra så bra. Jobbar bara två dagar. Och båda dagarna har jag en bredvidgång. Och så har jag lönesamtal, som förhoppningsvis blir bra. Men svårt få högre lön när man får ny chef varenda år. Få se vad den nya säger, om det är samma visa som alltid "jag har ju inte hunnit lära känna dig ännu ..."  Nåja, det blir vad det blir.
Nu blir det godnatt. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela