Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Kostnadsexempel

Publicerad 2014-09-26 18:46:00 i Allmänt

Tänkte visa hur en månad kan se ut för mig både när det gäller matinköp och vad jag får gratis. 
Hushåll är allt jag köper på Coop och Ica. Och ibland Dollar store, och är jag ute och reser med ett Willy i  närheten så handlar jag där. Alltså all mat och även förbrukningsvaror som toapapper, tvättmedel osv. 
Jag brukar ligga runt 7-800. Och det brukar bli 15 olika inköpstillfällen. Det är alltså jag och en 14 årig dotter som lever på detta. Och nej vi lever inte på makaroner och vatten. Jag läser reklambladen noga. Planerar, använder kuponger och allt gratis jag kommer över. 
 
Hushåll  
coop 52
ica 125
ica 40
coop 80
coop 31
coop 14
ica 45
coop 24
coop 7
ica 6
dollar 10
coop 26
coop 47
coop 69
coop 55
ica 55
  686
 
Nedanstående tabell är alltså sånt jag fått gratis. Dock har jag börjat slarva och skriver inte längre in allting. Det blir nog sista året jag gör det. Är tredje året jag bokför gratissaker. Förra året låg det på ca 25000 kr. Och även i år är det ca 2000 i månaden. De som är understruket i fet stil är rena pengar eller presentkort. Jag har inte skrivit in något med bara rabatter, utan sånt som är helt gratis. 
 
augusti  
25 statoil
25 ica
50 statoil
100 statoil driv
130 willys
140 willys
15 burnzero
100 libresse
149 svskål gfk
200 laddare
99 ljusstake
129 pop
60 exotic
30 willys
92 ok panel
82 pricerunner
63 filmpanel
66 expressen
100 ica
1655  
 
 

Instagram

Publicerad 2014-09-24 15:40:05 i Allmänt

Jag har börjat fota det jag köper väldigt billigt eller helt gratis genom diverse kampanjer och kuponger. Och lägger upp på Instagram, så lägg gärna till mig där om ni vill. Man behöver inte vara aktiv för att skaffa ett konto och se andras bilder. 
Gratisgalen heter jag där. 

Vinter och ekonomi

Publicerad 2014-09-24 11:49:45 i Allmänt

Hösten är så kort så kort. I alla fall här uppe. Första snön har kommit. Och andra.. Det blev vitt på dundret för ett par dagar sen. Och nu snöar det igen. Det har i och för sig inte fastnat på backen här inne i stan. Men kallt är det. Ett par plus på dagarna och några minus på  nätterna.
 
En liten nyhet när det gäller att spara några slantar. Det finns en ny app som heter earnd it. Funkar tyvärr bara på iphone än så länge, och man behöver en kod för att starta, och det tycks vara kö på dom. Men den kommer säkert vara tillgänglig för alla snart. Det finns erbjudanden i appen, där man får pengar tillbaka på vissa varor. Man kan handla i vilken butik man vill, appen används inte i butiken. Sen scannar man streckkoden och kvittot när man kommer hem. Och man får även pengar tillbaka fast man har hämtat ut varan gratis, om man råkade ha en gratiskupong på just den varan. 
 
Har du Ikea i närheten så öppna ett sparkonto hos dom så får du 300 kr att handla för. Man ska ha ett månadssparnade då, men du kan ta ut pengarna som du vill. 
 

Val

Publicerad 2014-09-12 21:18:43 i Allmänt

Ja ska man prata om valet i en blogg egentlgen. Kanske inte är helt bra. så jag säger bara: gör din röst hörd, gå och rösta på söndag. 
Jag vet vilken sida jag står på, har alltid gjort, kommer alltid att göra. Däremot har jag växlat lite mellan partierna. Och i år är det extra svårt. Jag har frotfarande inte riktigt bestämt mig. Tror att jag bestämt mig i riksdagsvalet, men i kommunvalet tvekar jag. Dom som styr nu tycks bara sitta och lova saker men inget händer. Vi behöver nya bostäder, massor med bostäder. Lkab river fortare än det byggs nytt. Är just nu 9 års kö till hyresrätter. Var 6 års kö för tre år sedan. Vissa vill ha bort delade turer i vård omsorg, jag vill ha mina delade turer. Jag är kort sagt inte riktigt överens med någon. Hade tänkt att jag ska förtidsrösta i morgon. Men jag vet ju inte på vad.. men vet jag det bättre om jag väntar till söndag? förmodligen inte. Jag röstar nog med hjärtat, eller magen... som jag gjorde i Eu valet, jag bestämde mig när jag stod där. 
Jag har diskuterat politik med allt och alla sista veckan. Min syster jobbar i ett parti, en kompis i ett annat, en annan röstar på den andra sidan. Har hyfsat bra koll vid det här laget, men ändå vet jag inte. På det stora hela står jag närmast ett parti, men vissa frågor är jag inte alls överens med dom om. Därför blir det svårt. Men huvudsaken är väl tt jag röstar på rätt sida. Statsministern blir ju densamma ändå. Så länge den sidan vinner. 

Höst??

Publicerad 2014-09-07 15:58:53 i Allmänt

Är de verkligen höst? Känns då inte alls som det. Dels så är det bara knappt en vecka sen min semester tog slut, och så är det väldigt varmt och fint väder. 20 grader och sol idag. Har nu varit tre helger irad och vandrat på Dundret. Bra motion, frisk luft, inga mygg, bara härligt. Igår blev det en mil. Nästa gång blir det längre än så, då ska tre toppar bestigas. 6 månader per år är det faktiskt helt ok att bo här, till och med fantsastiskt bra. På vären, när snön börjar smälta och solen skiner och man kan promenera på isar, åka skoter, grilla korv. Sommaren med midnattssol, man är pigg, behöver knappt sova.  Hösten är oxå allt bra fin när man kan vara ute i skog och mark. Men sen kommer det. Vintern. För kallt. För mycket snö. För mörkt. För lång. Men å andra sidan, jag har ju hellre snö än slask och regn på vintern. Men skotta bort flera meter snö, och ha en massa dagar med -35, de är inte jättekul faktiskt. Och en hel månad när man inte ser skymten av solen. 
 
Men än är det höst, kanske en månad innan första snön kommer, åtminstone ett par veckor. Och den kommer sällan för att stanna förrän i slutet av oktober. Eller tom i november ibland. 
 
Nedan lite bilder från mina vandringar. Först från igår och den nedre från förra helgen. Där bor jag. I staden mellan fjällen. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett år!

Publicerad 2014-09-03 09:30:33 i Allmänt

Ja nu har det gått ett helt år sedan jag nådde mitt mål och hade en miljon. Och jag har fortfarande inte hunnit fylla 40. 
Jag har ju under detta år sparat på ett annat sätt. dags att utvärdera detta nu. Jag gjorde en sparbudget. Delade in mitt sparande i olika kategorier med olika procent i varje kategori. Tex renovering, hälsa, kläder, välgörenhet, bil m.m. För tillfället har jag 13 olika kategorier, kanske låter lite mycket, och kanske kommer det att bli färre, jag hr ändrat lite under året,  lagt till och tagit bort. Jag har även ndrat på procenten lite fram och tillbaka, och nu efter ett år så ser jag ganska bra hur jag använder pengarna och hur mycket en viss procent verkligen blir, så det kommer jag att justera. 
Det största posten har varit renovering. Men den är på tok för hög. Har sparat 65% dit och hamnade på 99 000. Det är för mycket. Jag ska börja renovera till våren. Och ska inte ta allt på en gång. Hinner ju dessutom att spara ett halvår till innan dess. Räknar med att det till första etappen kommer att gå 40-50 000. Jag ska först göra köket. Kommer att kosta ca 35 000. Sen även hall och vardagsrum under nästa år. Så den posten kommer jag att ändra procenten på en hel del. Vet dock inte vart jag ska sätta det. Finns en del poster som förblivit näst intill orörda, saker jag är väldigt dålig att slösa pengar på alltså. Som tex spel. Jag har endast en halv procent på det. Men jag spelar så extremt lite så jag ligger just nu drygt 600 plus, och har inte lagt en krona på det i år. HAr spelat lite på svenska spel, men hade vinstpengar inne på det kontot på 300 kr och det finns kvar en hundring ännu så har inte behövt lägga ut mer. 
Varför ens spara till spel kanske nån undrar. Ja men ibland är det kul att spela lite. Dock med måtta. Inte dagligen som en del gör. Och även om chansen är ytterst liten, så finns ändå en chans att vinna. Spelar man aldrig finns inte ens en chans. OCh har man råd så kan man spela. Har man det knapert så låt bli spelandet säger jag! Försöka spela sig till mer pengar är en dålig ide. Lägg dom pengarna på mat istället tills man kommit på fötter. 
 
Dom olika posterna används på olika sätt. Som renovering, eller teknik. Där sparas det tills något behövs. Köper inte en ny dator bara för att det finns pengar sparade. Utan jag sparar så att det finns pengar den dagen datorn, mobil, tv eller nåt annat går sönder. Medan kläder köps allt eftersom jag behöver eller vill ha något. 
 
Slutsats av det hela: Min idé om sparbudget tycker jag blev väldigt bra. Jag vet exakt vad jag sparat varje månad, och till vad jag ska använda pengarna. Jag vet hur mycket jag spenderat och hur mycket jag totalt har kvar. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela