Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Resultat Februari 2013

Publicerad 2013-02-28 17:43:00 i Allmänt

Ja de vart en dyr månad. Alla räkningar på en gång och dyraste elräkningen på året kommer denna månad. Men sen vänder det tack och lov och till sommaren är den inte hög alls. Samtidigt som jag varit sjukskriven, och jobbet har dragit av alla sjukdagar som jag har blivit sjukskriven enligt läkarintyget ända fram till 3 mars! ja just nu är jag bara sjukskriven på 25% men ändå... så de vart inte mycket i lön där inte. Och sjukpenningen från försäkringskassan kommer ju inte än på länge, i bästa fall i mars, men knappast troligt. Så jag skulle gått på minus denna månad, men som tur var så jobbade jag lite extra i januari, på mitt extraknäck alltså, så jag fick lite lön därifrån. Plus ersättning för utläggen jag hade och reseersättning. Och underhållet fick jag oxå sent omsider, även om det som vanligt var för lite. Men det gick på plus i alla fall, även om det blev ett par tusen för lite, om man ska räkna på vad jag bör spara i snitt för att nå mitt mål. Men det tar jag igen en annan månad, det är jag övertygad om. 
 
Inkomster   18545
Utgifter       16608 
Summa       1937

Tävling! (och ett tips)

Publicerad 2013-02-26 11:51:30 i Allmänt

 
Då har jag fått mina underkläder från Evas underkläder och det är dags för tävling. Exakt vad vinsten innehåller är hemligt tills vinnarna är dragna. Det blir en liten goodiebag med mer än bara underkläder. 
Skriv vad du helst vill vinna av dessa underkläder. Strumpor i stl 39-41 (svarta) eller stl 42-44 (randiga). Eller hipstertrosor märkta stl 5, jag tror att dessa passar upp till stl 38. Själv har jag 34/36 och de är lika stora men verkar vara ganska elastiska. (Jag har givetvis inte provat dessa) finns i färgerna blå, rosa, röd, grå, gul och med hjärtan. Skriv två alternativ. 
Berätta även varför du tycker att just du ska vinna. Och vad du tycker om min blogg, har den gett dig inspiration att börja spara eller hjälpt dig på något annat sätt? Något särskilt du skulle vilja att jag skriver om? 
 
Jag kommer inte att publicera era svar förrän tävlingen är över, för jag vill inte att ni ska kopiera varandra, som jag sett att folk gjort i en del tävlingar. 
 
Vinnarna utses fredag 8 mars. 
 
 
Jag vill även att denna tävling ska vara ett tips till er. Jag vill visa att man inte behöver spendera en förmögenhet per år på juklappar och presenter. Man kan ge bort massvis med presenter till nära och kära och till och med helt okända människor utan att spendera en krona! Det finns många sätt att få grejer gratis på. Jag har skrivit lite om det tidigare, men en liten repetition:
Man kan svara på underökningar och få poäng som man byter till presentkort eller saker. Man kan blogga om olika sidor som sen ger  bort presentkort, rabattkoder eller grejer som tack. Man kan blogga på Pointblog och få poäng som man byter mot presentkort eller saker. Det finns en mängd olika sidor där man får poäng bara genom att logga in. Sen kan man få mer poäng genom klick kampanjer och tävlingar. Man kan skicka och få Wrapp presentkort och hämta ut gratis grejer i olika butiker. 
 
En del tycker att man kan ju inte ge bort saker man har fått gratis. Men varför inte?! Du har ju lagt ner din tid för att tjäna dessa poäng. Precis som att du lägger ner din tid på att jobba för att tjäna pengar för att kunna köpa gejer. 
 
Lycka till i tävlingen. Hoppas det blir många svar. 

Beslutsångest

Publicerad 2013-02-21 20:35:00 i Allmänt

Hade jag innan jag skev det förra inlägget. Jag gillar inte reklam och jag vill inte uppmuntra till konsumtion. Jag vill ju få er att spara. Men ibland hittar man sidor som ger bra med rabatt eller presentkort om man bloggar om dom. Och ibland är det saker som alla använder och inte kan leva utan och då kan det väl vara bra att tipsa om. Evas underkläder ger 200 kratt handla för om man bloggar om dom, och dom bjuder dessutom på frakten. Så jag ville skriva ett blogginlägg dels för att själv kunna beställa gratis. Och för att tipsa er om att skriva om dom om ni har en egen blogg och då själva kunna beställa gratis. Och som ytterligare kompensation för att döva mitt samvete, för de är ju inte alla som har en egen blogg, så funderar jag på om jag ska ha en liten tävling och dela med mig av det jag får. Fast då måste jag såklart beställa nåt som går att dela på. En bh blir ju inte så bra... Men om jag skulle ta strumpor eller ett flerpack med trosor tex. 
 
Så här gör du för att blogga och få beställa för 200 kr.
 
Om du vill få 200kr att handla för så skriv på din blogg varför du gillar underkläder och länka till vår hemsidahttp://www.evasunderklader.se

När du har gjort detta skicka då din adress samt information om den vara som du vill ha (art.nr, färg, storlek) till [email protected]
Glöm inte att skicka med länk till inlägget där du skriver om oss.
 
 
 
Tävlingen kommer så fort jag fått det jag beställer så jag kan fota och lägga ut bilder på vinsten.
Det blev trosor och strumpor så att något ska kunna passa alla.  

Underkläder

Publicerad 2013-02-20 21:50:00 i Allmänt

Ja det spelar ju ingen roll om man är fattig eller rik, underkläder det använder vi alla. Evas underkläder har det mesta. Det finns något i alla prisklasser och smaker. Allt från vanliga bomullstrosor till sexiga set. Och det finns i alla storlekar. En del av plussize modellerna är dessutom verkligen plussize och det gillar jag! Man behöver inte vara trådsmal för att vara modell, tvärtom. Kurvor är fint.
Även männen har en avdelning. Där finns strumpor, kalsonger och lite annat. 
Det finns även andra saker som smycken, klänningar, bälten, maskeradkläder och mycket mer. 
Gå in och kolla så får ni se www.evasunderklader.se
Så här skriver dom själva: 
Varför handla hos oss?
Unika produkter som du inte hittar i fysiska butiker
+ Storlekar upp till 7XL och BH:ar i upp till J-kupa
+ Snabb leverans (på lagerhållna varor)
+ Många betalsätt (kort, direktbetalning, faktura och avbetalning)
+ Diskreta leveranser
 
 
 
 
 
 
 

Tjäna extra

Publicerad 2013-02-19 17:13:00 i Allmänt

Ja det finna många sätt att tjäna extra pengar. Flest sätt finns nog att tjäna lite extra. Mycket kan vara svårare.
Ett sätt kan vara att ta extraskift på sitt vanliga jobb. Men det beror naturligtvis på vad man har för sorts jobb. För min egen del är det inte ofta det blir extra skift just på min arbetsplats. Däremot kan man stå på vikarielistan och jobba extra när ens eget schema tillåter.
Har man ett kontorsjobb där det inte finns nån övertid eller på nåt sätt möjlighet att jobba extra, så kanske man kan ta ett helt annat jobb på deltid vid sidan av. Kanske ett helgjobb. Eller ett sovande nattjobb. Exempelvis ha jour nånstans, så länge inget händer så kan man sova. Och klara sitt vanliga jobb på dagarna. Eller så kan man dela ut tidningar tidigt på morgonen. Eller dela ut reklamblad en gång i veckan.
 
Jag jobbar extra på helt annat sätt. Jag gör undersökningar åt olika företag. Det kan handla om att kontrollera servicen i en butik. Ringa ett samtal för att kontrollera kundtjänsten. Äta på restaurang och bedöma service och mat. Ofta får man dubbel belöning. Både lön och så ska man köpa nånting som kvitto på att man varit där, och får behålla varan. Betalningen är väldigt olika. Ett ställe betalar bra men har väldigt få uppdrag. Ett annat betalar väldigt dåligt men har mycket uppdrag.
 
Ett annat sätt jag drar in lite pengar på är paneler. Jag svarar på underökningar i en mängd olika paneler. På ett ungefär är det oftast en krona per minut man får i betalning. Vissa ger poäng istället för pengar, dessa poäng kan man byta mot presentkort, som man ju sedan använder som betalning. Eller ge bort i present så slipper man köpa det.
Man kan använda sin tid smart så man slipper sitta hemma och ödsla tid på dessa undersökningar. Åker man kollektivt till jobbet kan man svara på bussen, om man har en smartphone, eller kanske på rasterna på jobbet. Eller när man tittar på tv och det blir reklampaus.
 
Sen kan man ju tjäna pengar på mer riskabla sätt. Som att handla med aktier. Men har man inte pengar som man är beredd att förlora, och har rätt stora kunskaper om sånt, då är det inget jag rekomenderar. Jag har en del fonder, men det är inte mycket jag har i högrisk, mest är det lågriskfonder och värdepapper. om man förlorar så är det inte mycket. Men rör man dom inte på många år så brukar dom i slutänden ha förökat sig även om det går upp och ner.
 
Sälja saker är ytterligare ett sätt. Istället för att slänga eller ge bort urvuxna barnkläder tex så sälj dom. På loppis, tradera eller blocket. Desamma när man köper nya möbler och annat. Tänk så här. När du köper en ny bil, inte slänger du den gamal på soptippen, den säljer du ju!
 
Har ni fler bra tips så kommentera  gärna.

Dyra vanor och dåliga vänner

Publicerad 2013-02-17 14:38:00 i Allmänt

 Eller Dåliga vanor och dyra vänner.
Det här inlägget har jag snott rakt av. Från mig själv! Jag skrev det 2009 när jag hade köpstopp och hade en blogg om det. Men jag tycker fortfarande det är aktuellt. Även om jag skulle kunna lägga till eller skriva om en del. Men här kommer det kopierat i sin helhet :
 
Hur kommer det sig egentligen att dom allra flesta som har för mycket månad kvar i slutet av pengarna oftast har dyra och onödiga och ohälsosamma vanor, som skulle vara så lätta att förändra, och på så sätt förbättra ekonomin.
Rökare till exempel, eldar upp runt 15000 kr per år samtidigt som dom får i sig gift och riskerar att dö i förtid och förpestar luften för omgivningen. Miljövänligt kan det väl inte heller vara.
Eller alla som är ute och festar var och varannan vecka. Massor med pengar som sköljs bort tillsammans med hjärncellerna.
Eller alla som inte orkar laga mat, som äter på grillen eller beställer hem pizza. Som inte bara är dåligt för den egna ekonimin och hälsan utan kan komma att kosta samhället en massa pengar i fetmarelaterade sjukdomar.

Sen finns det dom som har vanor som bara är dyra, utan att vara ohälsosamma. Inte fysiskt, men psykiskt kanske det inte är så hälsosamt. Dom som tycker att yta är viktigt. Som tror att alla dom känner skulle se ner på dom om dom inte har dyra märkeskläder, nya bilar, springer hos olika salonger och fixar hår och naglar stup i kvarten. Men varför vill man ha såna "vänner"? Riktiga vänner bryr sig inte om ytan. Riktiga vänner uppskattar insidan.

Börja spara tips

Publicerad 2013-02-12 14:20:00 i Allmänt

Allt man gör är första gången nån gång. Även att börja spara gör man för första gången.. ja den första gången.. ibland kan den där första gången kännas jobbig, tung, nervös. Men bara man börjar så går det bra sen. Eller hur? Ni minns alla första gången på nya jobbet. Första gången bakom ratten. Första dagen i skolan osv osv.
MÅnga tycker att dom inte kan spara nånting. För dom får ingenting över. Men om man bara börjar, hur lite det än rör sig om, så har man i alla fall en början.
Om du låter bli att köpa den där läsken, så har du sparat tio kronor. Om du låter bli att köpa den där tröjan fast den är på rea, för du har ju tröjor i garderoden. Så har du sparat. Ta då dessa pengar och lägg undan. Slösa inte bort på något annat. Öppna ett särskilt sparkonto som inte ska röras. Eller skaffa en burk eller kassaskrin eller vad som helst och spara hemma. Ser man bara pengarna växa är det lättare att motivera sig att spara mer. Om man börjar med bara en tia en månad. så är det i alla fall en tia. Det är inte ingenting.
 
Ett bra sätt att få koll på hur mycket man slösar i onödan är att skriva upp allt, eller att spara alla kvitton. Och i slutet av månaden gå igenom det och räkna hur mycket av det som var helt onödigt. Kanske det bara var 50 kr. Kanske det var 5000, kanske det var ännu mer. Men en bra början är att framöver ta hälften av de där pengarna man slösar i onödan och spara dom istället. Har du råd att bränna 5000 i månaden på nya kläder som du egentlgien inte behöver. Börja med att spara 2500 i månaden då. För det är inte meningen att man aldrig ska unna sig nånting. Och det är svårt att bryta sina vanor, det tar tid. Men man måste börja nån gång. Kanske man har det väldigt dåligt ställt och det enda extra man lagt ut är en femtilapp på godis till barnen till fredagsmyset. Ta och spara 25 kr nästa månad, och baka nåt  gott tillsammans med barnen istället för att köpa dyrt godis.
 
Det är inte så svårt. Bara man.... just det.. prioriterar rätt!

Prioritera

Publicerad 2013-02-10 10:43:00 i Allmänt

Jag skrev i början av denna blogg lite om hur det har gått så fort framåt. Bland annat för att jag separerade och blev utlöst från huset. Nu går det ju inte lika fort längre. Men om man tänker på att jag 2009, när jag hade mitt köpstoppsår för att jag behövde spara för att jag då bara hade en enda månadslön i buffert. Ja då har det gått undan verkligen. Om två år kommer jag att ha min miljon, om det går som planerat. Sex år alltså.
Bortser man från det jag fick ut när jag blev utlöst, då är det ändå 650 000. På sex  år. Det är rätt så mycket. Och med tanke på att jag är låginkomsttagare som inte ens jobbar heltid så är väl det bevis på att vem som helst skulle kunna spara bara viljan finns och man lär sig att prioritera rätt.
 
Prioritera är ledordet.
Vad är viktigast? Vad vill man uppnå? Hur ska man nå dit? JO... Prioritera rätt!
Är det viktigare att ha kläder av ett visst märke än att ha en buffert på banken?
Är det viktigare att elda upp tusenlappar för att man i tonåren skaffade sig dåliga vanor och började röka, än att kunna betala sina räkningar?
Är det viktigare att bränna massa pengar på krogen än att träffa sina vänner hemma och lägga krogpegarna på nåt man verkligen behöver?
Är det viktigare att äta ute för att slippa laga mat istället för att äta hemma och spara ihop till en bil som man betalar kontant?
 
Ja de här var bara en del exempel, och det kanske inte var nånting som stämmer in på just dig. Men de allra flesta har nånting man kan dra in på. Hur dålig inkomst man än har. Du kanske inte är rökare och inte köper märkeskkläder. Men du kanske köper halvfabrikat, färdigmat, bröd, bara för att du tänker att du inte kan laga mat/baka? Kanske dags att lära sig då! Kanske du säger att du har inte tid. Men du har ju tid att surfa på nätet! Är det viktigare?
 
Har man ingenting alls som man kan dra in på hur mycket man än funderar på det. Ja då kanske man måste skaffa sig en extrainkomst. HUr man kan göra det ska jag tipsa om framöver.

Bak tips

Publicerad 2013-02-09 10:31:59 i Allmänt

Ja nu ska jag försöka ta tag i detta med att skriva tips. Det kommer att handla om allt möjligt. Men i grunden handlar det alltid om hur man kan spara pengar, och ofta på ganska enkla sätt. Ibland lite svårare, men att förändra lite  är en bra början.
Mitt första tips händlar om att baka sitt eget bröd. Det behöver inte alls vara svårt eller tidskrävande. Men man sparar rätt så mycket på det. Även om man själv lever efter lchf eller av nån annan anledning inte äter bröd, så kanske barnen gör det. Och dom brukar vara bra på att äta väldigt mycket bröd.. Det finns bröd som är väldigt väldigt billigt att baka, men som kräver lite tid. Sen finns det bröd som inte är jättebilligt att baka, men knappt tar nån tid, och det är i alla fall billigare än att köpa.
 
Långpannelimpa är ett sånt bröd. Inget knådande, jäsande, kavlande. Bara röra ihop, hälla i en form och in i ugnen så sköter det sig själv.
 
Här är grundreceptet, vill man göra det nyttigare kan man ha i frön, vetekli, russin eller vad man tycker om. Lagom till en liten långpanna (som finns i gamla ugnar), eller rektangulär form. Till en normalstor långpanna med dagens mått får man dubbla receptet. Jag brukar göra i en gratängform. Det blir då en ganska hög limpa, i långpanna blir det såklart plattare

1 liter fil
3 dl sirap
1,5 l rågsikt
4 tsk bikarbonat
1,5 msk fänkål
1,5 msk anis

175 gradet i en timme

Blanda ihop allting, häll i formen, in i ungnen. Det blir ett mörkt bröd, har du använt mörk sirap blir det nästa svart på ytan.

Resultat Januari 2013

Publicerad 2013-02-07 11:13:19 i Allmänt

Eftersom jag inte hade så mycket räkningar i januari, och jag jobbade med storhelgs ob på annandagen och nyårsafton så lönen var rätt bra. Ja då blir det ju en bra månad med mycket sparande.
 
Inkomster 20890
Utgifter        7716
Summa    13174
 
 
Februari kommer däremot inte att bli så munter. Sjukskriven och elräkning och sopräkning och lite annat smått och gott..Men det går säkert runt och kanske nån krona sparad, det är ju sällan jag går på minus. Jag anpassar mig. Är det mycket räkningar eller låga inkomster så går inte jag och köper  typ en ny dator eller nåt annat stort om det inte är absolut nödvändigt.

Energi

Publicerad 2013-02-06 13:23:51 i Allmänt

Nu börjar jag bli människa igen. Efter en veckas hel sjukskrivning och nu är jag på andra veckan med halv och nästa vecka kanske det blir 25% och en så får man se hur det går. Jag börjar få krafterna tillbaka. Inflammationen i nacken har gett sig och nu har jag mest bara den vanliga värken plus att jag är väldigt stel, varför vet jag inte. Men jag har fått ordning på sömnen och kan sova på nätterna utan vansinnesvärk. Jag har haft ork och tid över att börja träna lite smått. Och så är ljuset tillbaka! Bara det blir man ju lycklig av.. efter att solen varit försvunnen så länge..
Ja men nu kanske jag kan orka blogga lite mer ordentligt som det var tänkt. Till att börja med så ska jag få ihop resultatet för januari. Och så var det ju dom där utlovade tipsen som jag ska börja knåpa ihop. Ha tålamod, men det kommer..
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela