Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Börja spara tips

Publicerad 2013-02-12 14:20:00 i Allmänt

Allt man gör är första gången nån gång. Även att börja spara gör man för första gången.. ja den första gången.. ibland kan den där första gången kännas jobbig, tung, nervös. Men bara man börjar så går det bra sen. Eller hur? Ni minns alla första gången på nya jobbet. Första gången bakom ratten. Första dagen i skolan osv osv.
MÅnga tycker att dom inte kan spara nånting. För dom får ingenting över. Men om man bara börjar, hur lite det än rör sig om, så har man i alla fall en början.
Om du låter bli att köpa den där läsken, så har du sparat tio kronor. Om du låter bli att köpa den där tröjan fast den är på rea, för du har ju tröjor i garderoden. Så har du sparat. Ta då dessa pengar och lägg undan. Slösa inte bort på något annat. Öppna ett särskilt sparkonto som inte ska röras. Eller skaffa en burk eller kassaskrin eller vad som helst och spara hemma. Ser man bara pengarna växa är det lättare att motivera sig att spara mer. Om man börjar med bara en tia en månad. så är det i alla fall en tia. Det är inte ingenting.
 
Ett bra sätt att få koll på hur mycket man slösar i onödan är att skriva upp allt, eller att spara alla kvitton. Och i slutet av månaden gå igenom det och räkna hur mycket av det som var helt onödigt. Kanske det bara var 50 kr. Kanske det var 5000, kanske det var ännu mer. Men en bra början är att framöver ta hälften av de där pengarna man slösar i onödan och spara dom istället. Har du råd att bränna 5000 i månaden på nya kläder som du egentlgien inte behöver. Börja med att spara 2500 i månaden då. För det är inte meningen att man aldrig ska unna sig nånting. Och det är svårt att bryta sina vanor, det tar tid. Men man måste börja nån gång. Kanske man har det väldigt dåligt ställt och det enda extra man lagt ut är en femtilapp på godis till barnen till fredagsmyset. Ta och spara 25 kr nästa månad, och baka nåt  gott tillsammans med barnen istället för att köpa dyrt godis.
 
Det är inte så svårt. Bara man.... just det.. prioriterar rätt!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela