Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Byta kuponger, spara pengar

Publicerad 2014-04-30 13:15:46 i Allmänt

Som jag skrivit om några gånger örut så får jag en hel del gratisgrejer. Tex när en ny vara ska lanseras så kan det delas ut en del gratis så man får testa. Men ibland när man får kupongen så visar det sig att den bara går att lösa in i nån butig som vi inte har här, eller så hinner nyheter inte komma in innna kuongen gått ut. Då kan man byta kuponger med varandra. Finns en sida på fb för det. Man byter till nåt som man kan hämta ut. Har gjort ett gäng såna byten senaste dagarna. Eller så kan man byta mot koder man ändå inte samlar på. Finns en massa olika sidor där man kan samla koder och byta till prylar. Te så köper jag Serla toapapper, och det finns en Serlaklubb. Men finns inget i den jag vill ha, så jag har bytt bort koderna på förpackningarna mot andra grejer. Just denna vecka har folk velat bli av med Cocio sportdryck kuponger eftersom dom går ut idag. Det delades ut massor för nån vecka sen. En del gillade inte smaken, eller har inte hittat dom i butik. Vi gillade dom så jag har bytt till mig ett helt gäng. 
 
Ett annat alternativ som är mycket bra, men som tyvärr inte går att göra där jag bor, är att samla på sig gratisgrejer och ge till bättre behövande. Finns bla en sida som heter mathjälpen, där det skrivs när familjer är i kris och behöver mat. En del städer har inlämningsställen som sen delar ut maten. Nåt sånt finns inte här. 

Vart tog våren vägen

Publicerad 2014-04-29 13:47:28 i Allmänt

Det var så varmt och soligt och snön smälte i rasande fart förra veckan. Nu är det snöstorm! hade visserligen bara fastant ett par cm på backen här i natt. Bara 10 mil norrut hade dom fått flera dm! De vill man inte ha nu.. 
Hoppas på att värmen kommer tillbaka till nästa vecka för då börjat min uteträning. Har blivit lite besatt av löpning på gamla dar. Sprang ju 13 lopp förra sommaren. Vann totalt presentkort till ett värde av 999 kr. Denna sommar blir det inte mycket till lopp. Beror på hur jag jobbar och vilka dom har tänkt köra i år, har ännu inte sett nån info om det. Men brukar vara nån slags kom igång lopp i slutet på maj, vet inte när så jag vet inte om jag jobbar eller är ledig. Och så avslutningen Dxr (Dundret extreme running) i slutet av augusti. Då har jag semester så det kanske jag springer i alla all så jag har nåt mål. I övrigt är målet att springa med Runkeeper efter ett träningsprogram på 16 veckor som heter 10k 65. Ska klara av milen undr 65 minuter den 23 augusti. 
 
Med våren kommer ju även däckbyte, förnsterputsning och sånt där som är så jättekul. Tiden räcker inte riktigt till känns det som, trots att april varit lugn. Har inte behövt jobba något extra. Fast allt extrajobb märktes i plånboken denna månad. Trots att jag vabbade en helg och förlorade tretusen på det så fick jag ändå lite mer än vanligt i lön. 
 
Har spenderat en del pengar på träningskläder. Men jag har en pott i min slösabudget som heter hälsa, och dit tycker jag att träningskläder räknas. Med bra kläder blir det lättare att träna. Såna här svala dryfit material är så himla skönt att träna i. Har även införskaffat handskar så jag inte får blåsor i händerna när jag är på gymmet. Trots detta finns pengar kvar i hälsobudgeten. 
 
Köper inga jättedyra grejer. Jag har hittat min favoritbutik för träningskläder hos Stormberg. Dom har ofta bra erbjudanden, och saker i olika prisklasser. Just idag fanns linnen och t shirts för 51 kr. Och så blev det ett par nya löparbyxor för 149. Korta byxor är det nog inte lämpligt att springa i på en månad eller två här uppe.. och sen kommer myggen... 

Redan ledig

Publicerad 2014-04-04 17:21:35 i Allmänt

Hann bara jobba kväll igår och 2 timmar i morse, sen blev det inget mer helgjobb för mig. Är hemma och vabbar, de var åratal sen sist. Nu har jag ju inte ens några småbarn längre, men under 16 år så får man vara hemma om man har läkarintyg, och läkaren ansåg det lämpligt om jag är hemma i helgen efter en liten olycka dottern råkade ut för. Inget allvarligt, men de känns skönt att vara hemma i alla fall. 
Så nu ska jag ta vara på tiden bäst jag kan. Ekonomiskt förlorar jag ju en hel del på detta. Så då tänker jag ta igen det i kvalitetstid istället. Både med henne och med mig själv. Få saker och ting gjorda. Hitta på nåt med henne, hur nu det ska gå till. Tonårngar som antingen är ute och ränner med kompisar eller stänger in sig i rummet framför datorn dygnet runt, dom är inte lätt att få med på nånting alls. Om man inte mutar med att om du följer med att handla så får du köpa nåt du vill ha. inte ens de går särskilt ofta. 
 
Hittills så har jag spenderat 2,5 timme med att försöka ordna så det kommer en vikarie för mig. KATSTROFALT säger jag bara!! Så här får det inte gå till! Vi har just fått nya rutiner, tappat vår administratör, och nu ska chefen göra allt. Hon gick inte att få tag på! Den andra fanns inte heller på plats, den tredje och fjärde som jag inte ens vet vilka dom är, fannt inte heller där. Bemanningsenheten sa att man får inte ringa själv dit, det måte gå via chefen. MEN OM DOM INTE SVARAR DÅ!!!?!?? Gaaah, jag höll på bli galen till slut. Tur det inte är ett litet barn det handlade om så kräver min fulla uppmärksamhet. 1½ timme innan jag skulle vart på jobbet igen så fick jag tag på Bemannings en gång till och sa som det var, att nu är det akut kris och jag får verkligen int tag på nån. Försökt via växeln till deras mobilnummer och allt. 
 
Haha när man talar om trollen, nu ringde min chef.. Hon förstod då inte alls varför inte nån hade svarat nånstans... de skulle hon kolla upp för så ska de ju inte vara... och så sa hon att vi ska ringa samma gamla nummer som gick till admin förr, för då ska det kopplas så nån svarar. Det visste jag inte, men hade  även ringt det nr så det funkade ju inte  heller. Ja men nu är det löst i alla fall. Tyvärr med hela fem olika vikarier för mig. Vilket även det är katastrofalt. Men vad gör man när det aldrig finns vikarier. 

Snart ledigheter

Publicerad 2014-04-02 16:23:31 i Allmänt

I helgen som var så fick jag äntligen vara ledig. Och jag flydde från stan. Bort från allt, ingen dator, inga bekvämligheter. Bara vara och känna lugnet. Det var välbehövligt. Kanske jag orkar med hela denna vecka. Ledig idag men jobb torsdag till söndag. Sen blir det lugnt en dryg vecka. Nästa vecka jobbar jag bara två dagar. Knasigt schema iofs, men bra ändå. Ledig måndag, jobb tisdag, ledig onsdag, jobb torsdag. Sen ledig fyra dagar. Ska bli så vansinnigt skönt. Vad jag ska hitta på har jag ingen aning om. Vila, träna och bara vara kanske. 
Fundera lite mera över vad jag kan tänkas unna mig för mina övertidspengar. Jag har visserligen beställt ett par vinterskor på rea, men det var mer ett nödvändigt ont, för dom jag har nu har jag redan lagat med silicon.... Ett par rejäla vinterkängor som håller värmen och som man kan gå långt i är ett måste här uppe när man  har hundar. Och såna är inte billiga. HIttade för halva priset ett gäng på Sportamore. Valde ett par för 499, återstår att se om dom passar och är sköna, annars  är det fri frakt och fri retur så då får jag testa ett par andra.. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela