Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Två miljoner innan 50

Publicerad 2015-04-12 16:58:40 i Allmänt

Kanske jag borde starta om med  nya mål. Tror inte det skulle vara några problem att nå två miljoner innan femtio. 
Vad ska jag då med två miljoner till?? Ja ingen aning, säkra min pension ytterligare kanske. För nu när jag gått ner i arbetstid så kommer pensionen att bli ännu kassare. 
Eller ska jag satsa det jag sparar i nånting på nåt sätt. Kanske köpa en stuga?? För sanningen är den, att trots att jag gått ner i tid och trots att jag renoverar för fullt, så kan jag spara ganska så stora summor varje månad. Totalt sen jag fick ihop miljonen för ca 1,5 år sedan, har jag nu sparat ihop ytterligare 190 000. 
Visst jag har de dyraste renoveringsbitarna kvar. Dit kommer det att gå minst 50 000. Men det är ändå väldigt mycket pengar kvar. Och eftersom jag precis fyllt 40 så har jag tio år på mig att spara mindre än 900 000. Skulle bli 7500 kr per månad i snitt. Knappast något problem för mig. 
 
För jag klarar verkligen inte alls att hålla min slösabudget, som jag kallar den. där jag skriver in vad jag har över varje månad, oc vad jag lägger pengarna på. Tanken var ju att jag med gott samvete kan bränna pengar på saker jag inte brukar, för att jag sparat till just dom sakerna. Men det funkar inte alls. Jag har så svårt att bränna pengar på saker jag inte behöver. Och lite av det sitter i sen jag hade mitt köpstoppsår, då jag verkligen insåg hur mycket man bränner på skräp. JAg tänker alltid till både två och tre ggr. Behöver jag verkligen det här. Men jag har ju råd. Men jag behöver inte... Så går tankarna vid varje litet köpbeslut. 
 
Investerar man i exempelvis en stuga, då försvinner ju inte pengarna heller, man kan alltid sälja och få pengarna tillbaka och kanske mer därtill om man renoverat den lite. 
 
Eller kanske skaffa mig ett badkar och bada i pengarna istället... 
 
 

Ny blogg

Publicerad 2015-04-11 08:35:15 i Allmänt

Eftersom mitt liv just nu består väldigt mycket av renovering, och detta är inte nån renoveringsblogg. Så startade jag en helt enkelt. 
Men på sätt och vis finns lite ekonomitips i den. Jag har skrivit lite om vart jag hittat inredningsprylar, som inte alls behöver kosta många kronor. 
Vill man läsa om renovering, och ja se massor med bilder, så kolla in den. Min renovering
 
JAg är fortfarande lite velig vad gäller denna blogg. Eftersom den fyllt sitt syfte. Få ihop en miljon innan fyrtio, och jag nått målet och dessutom hunnit fylla fyrtio. Men samtidigt så brinner jag för personekonomi och skulle vilka skria om det på något sätt. . Får fortsätta fundera på saken annu ett tag till. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela