Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Bollar i rullning

Publicerad 2013-01-21 09:22:19 i Allmänt

Ja jag har ju utlovat tips, men har inte haft orken att skriva i bloggen på ett tag. JAg har istället lagt min energi på att sätta lite bollar i rullning. Jag har sedan i höstas pratat om att jag vill gå ner i tid, för min nacke håller inte riktigt att jobba så många timmar och med ett såpass tungt jobb. Men jag har inte riktigt fått gehör för min önskan, och nu har det närmat sig katastrofgränsen snabbt. Jag vet inte om det redan är för sent, men det får jag se. 
Jag har idag sjukskrivit mig och tänker vara hemma denna vecka. Jag har bokat tid hos läkaren och ska dit på onsdag. Min förhoppning är att en veckas vila ska hjälpa och att läkaren går med på att sjukskriva mig på 25% en månad eller två så att jag får testa om det hjälper. Jag ska samtidigt ansöka om tjänstledigt en viss procent, hur många vet jag inte än. Jag har pratat med vår administratör som är väldigt bra. Och hon har lovat att försöka prata med chefen och få henne att förstå att det är allvar. Och att dom riskerar att förlora mig helt om jag inte får gå ner i tid. Jag har även pratat med min brukares gode man och med personalenheten. Så nu är alla insatta i problemet och förstår förhoppningsvis att dom snart har att välja mellan att ha mig kvar som anställd men helt sjukskriven, eller hjälpa mig eller förlora mig helt. 
 
Visst tappar jag såklart inkomst både på att vara sjukskriven och ännu mer om jag tar tjänstledigt. Men jag tappar ännu mera om jag blir helt sjukskriven och då riskerar man ju dessutom att bli utfärsäkrad och inte få nånting alls, för idag ska man ju helst vara döende för att få gå sjukskriven. Ja inte ens det hjälper i en del fall. De finns dom som tvingas jobba fast dom har cancer och går på cellgiftsbehandling.. men det är en annan historia.. 
 
Jag betämde mig förra veckan när jag fyllde år att detta måste bli min present till mig själv. Att ta tag i detta, och ta denna vecka att vila. Jag brukar köpa presenter till mig själv, men vad är prylar jämfört med hälsa. 

Tips?

Publicerad 2013-01-06 19:24:18 i Allmänt

Jag skrev lite i början när jag startade bloggen om hur jag gjort för att nå mitt mål, trots att jag faktiskt alltid varit låginkomsttagare. Men funderar nu på om jag ska komma med lite mer konkreta råd och tips? För jag vill verkligen nå ut med budskapet att man kan spara en rejäl slant, eller om man har skulder, så kan man bli skuldfri. Alla kan det! Det gäller att prioritera rätt och inte strö pengar kring sig. Jag har i perioder levt under existensminimum, men ändå alltid kunnat spara i alla fall några kronor!
Och nu när jag fortfarande i andras ögon har usel lön, men i mina ögon tjänar väldigt bra, i jämförelse med vad jag haft tidigare, så kan jag spara massor, för mitt sätt att leva har inte ändrats bara för att jag tjänar ett par tusen mer.
Tänkte mig väl att jag skulle ta ett tips i taget, och kanske ta in några gamla inlägg från min gamla blogg som jag skrev när jag hade ett köpstoppsår.
 

Oops

Publicerad 2013-01-05 18:30:34 i Allmänt

Jag skriver min budget och allt vad jag har på olika konton och fonder osv i Excel. Och jag skriver då formler så att siffrorna räknas ihop automatiskt. Tyckte inte det stämde med mina siffror och summan på skandiabanken.. inte konstigt när jag på ett ställe skrivit - istället för + , så jag har drygt 20000 mer än jag trodde att jag hade! de gör ju saken betydligt lättare, då behöver jag plötsligt bara spara knappt 5000 i månaden närmaste 24 månaderna. Ja i februari kan det möjligen bli problem, men resten av året blir det knappast det. Jag tror inte att jag komemr att ha många tusen kvar som behöver sparas nästa år för att nå mitt mål. Ja om nu inte allt går sönder samtidigt. Som varmvattenberedaren, luftvärmepumpen, dator, frys, diskmaskin, micro, bilen osv osv.. Jag har mycket dyra grejer som kan gå sönder, de är ju nackdelen med att bo i hus och att äga en bil. Men jag tror inte det blir några problem ändå.

2012

Publicerad 2013-01-01 17:43:00 i Allmänt

En liten minisummering. utan att ta upp utgifter och inkomster.
Målet för i år var att spara 54560 kr. Jag sparade 67572. Så det gick ju bra. Men då började jag med detta först i maj.
Målet för 2013 är  82628, vilket blir ett snitt på 6885 per månad. I början på året, framförallt i februari kanske det kommer bli svåt, men under sommaren när elräkningarna är betydligt lägre så ska det inte vara några som helst problem. Så jag är ganska övertygad om att det kommer att bli mer än så.
 
En helt annan summering. Samlandet av gratissaker har resulterat i saker till ett värde av 19161 kronor!! Detta är alltså saker, som livsmedel, plånböcker, hundgrejer och mycket mer. Presenkort i massor, och så en del i rena pengar.
Målet för 2013 är 20000.

Resultat December

Publicerad 2013-01-01 03:32:00 i Allmänt

Ja som sagt, en massa extra utgifter plus alla tänkbara räkningar på samma månad. Men ändå på plus. Tack vare att jag fick underhållet som inte kommer alla månader.
 
Inkomster 17790
Utgifter       15227
Summa       2563

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela