Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Resultat i augusti

Publicerad 2012-08-30 12:58:00 i Allmänt

En ganska bra månad igen. Lite lagom med räkningar. Lite lagom med inkomster.
Utgifterna har förutom de fasta bestått av elräkning, som hittills är årets lägsta. Men snart ökar dom igen. Kaske att nästa kan vara lite lägre. Men vilken dag som helst kommer jag att slå på elementen för nu börjar det bli kallt inne. Lite småshopping på Noliamässan för 300 kr. Sen så har det börjat köpas lite höstklader. En regn/vindtät jacka till mig och regnkläder till min dotter. Men jag batalade bara 49 kr i kontanter, resten betalades med presentkort.
 
Inkomsterna har förutom den vanliga lönen och barnbidrag, underhåll m.m. kommit från extrajobb, extraunderhåll, som denna månad blev hälften av vad jag ska ha, och så återbetalningen på bilförsäkrningen  från den gamla bilen.
 
Inkomster 24016
Utgifter      7028
Summa    16988
 
Har nu 22774 kr kvar innan jag nått årets mål. Fördelat på återstående fyra månader bör det ju inte vara några som helst problem, trots kommande Ullaredsresan. Jag bör nå det målet i oktober redan. Om inte det eventuella ännu obokade tandläkarbesök blir alltför saftigt eller nåt viktigt och dyrt går sönder.

Lön och lön, jobb och jobb.

Publicerad 2012-08-26 10:41:00 i Allmänt

Min äldsta dotter har haft två sommarjobb i år. Hon är 17 år. Har jobbat 5 veckor. Och fick ut mer i lön än mig!! Visserligen för fem veckors jobb, och så betalar hon inte skatt. Men ändå. Jag har ju OB, de har inte hon. Och jag har väl ändå ganska många års mer erfarenhet, och så är jag över 18... OM hon skulle komma upp i 18700 så hon måste skatta så skulle skatten vara på ca 1300 så hon skulle andå fått ut mer än mig. De klart jag unnar henne det. Jättebra att hon tjänar egna pengar. De jag vill komma fram till är att de är verkligen skillnad på jobb och jobb. Särskilt häruppe. Det är många som tjänar bra för att dom jobbar i gruvan. Där är lönerna bra, plus ob plus underjordstillägg och risktillägg.. Själv tillhör jag den mest underbetalda gruppen arbetare i sverige. De är verkligen superkassa löner inom vård/omorg. Men, hur skulle samhället kunna fungera utan oss som vill slita för en sån liten peng?? nä de skulle inte funka alls, så lite mer uppskattning skulle man allt vilja ha. För det får man sällan. Tvärtom ses det som ett skitjobb som ingen vill ha. De är sällan man får höra att vi gör ett bra jobb eller tur att vi finns eller nånting liknande.
Men att jag omskolade mig och bytt ner mig både i status och lönenivå, de är ingenting jag ångrar! Från ekonom till personlig assistent är skillnaden stor. Men man får ut så mycket mer att jobba med människor. Men ibland önskar man ju att det skulle synas i plånboken att man tar hand om männsikor.

Gratis

Publicerad 2012-08-25 11:11:05 i Allmänt

Igår hämtade jag ut en massa gratissaker med mobilkuponger som går ut den sista. Det blev 4 paket scan skivad skinka. 4 burkar Xubi. 2 påsar Pågen Äntligen bröd. Och så hade dottern beställt en burk Nutella... och för den fick jag betala 6 kronor... Eftersom Coop hade erbjudande om 2 paket scan för 44 kr, men kupongerna gällde för normalpriset på 28 kr styck! Så jag FICK alltså pengar för att hämta gratis mat! Fyra paket skinka räcker både till att använda som pålägg och till att göra tex pizza eller pastasås eller makaroniåda eller skinkpaj eller kanske rent av alltihop..
 
Väl hemma möttes jag av 3 paket i brevlådan. Alla innehållande gratis grejer! Ett kom från Nelly. Man har senaste tiden fått rabattkoder lite här och där till dom på 75 kr, så man har kunnat beställa en sak för upp till 36 kr och få frakten betald helt gratis. Just detta paket innehöll ett schampo, men jag har även beställt en duschkräm och fick igår en till kod som jag ska beställ nånting för idag.
Sen var det ett paket med lite grejer från Buzzador, där jag är med och får då och då testa  olika produkter. Och även dela ut till andra som får testa. Denna gång produkter från Pantene. Sjäv fick jag Schampo, balsam, inpackning och värmeskydd.(Dessa ska min ena dotter få i julklapp) Sen är resten på väg i ett separat paket som ska innehålla schampo som ska delas ut till vänner och bekanta. Tror det var 6 eller 8 flaskor.
Tredje paketet innehöll massa godis. Jag bloggade om en godissida i min grstisblogg. Och som tack fick jag ett paket med en massa godis. Dessa blev en muta till min dotter igår. För jag åkte på att jobba 13 timmar eftersom min kollega blev sjuk och dom hittade inte nån vikarie. Så dels för att hon fick vara ensam hela långa dagen, och för att hon då fick städa alla kaninburarna själv för jag varken hann eller orkade. ( 5 kaniner har vi och jag och dotter på 12 delar på ansvaret.) Och för att hon fick ta alla hundpromenaderna hela dagen. Och för att hon fick laga middag till mig för att jag skulle hinna handla på rasten...
 
Gratis är gott :)

Tandläkare..

Publicerad 2012-08-20 11:39:28 i Allmänt

.. Dom är bra på att suga ur en pengar om någon. Jag har inte varit till tandläkaren på 16 år! Jag vet, de är sanslöst länge sen och jag har säkert massvis med hål och de kommer kosta en förmögenhet att gå dit. Just därför jag har dragit på det, år ut och år in. Men nu kanska det vore på tiden att gå dit. Jag har ju trots allt en fast inkomst för tillfället. Visst jag har dålig lön, men jag har ju så att jag klarar mig gott och väl i alla fall. Och ju längre jag väntar ju dyrare lär det antagligen bli. Fast jag har inte några problem än så länge. Så om jag har hål eller inte de vet jag inget om. Och har jag inga, ja då kommer det antagligen att kännas som bortkastade pengar, eftersom bara undersökningen går på en hel del. Särskilt om man ska röntga, och om man på det ska ta tandstensborttagning, som jag har hört att man gör med ultraljud nu för tiden och inte skrapar bort..
Ingen tid är bokad, jag drar på det liite till. Men det måste nog göras. Snart. Men inte idag...

Pengar tillbaka

Publicerad 2012-08-16 12:38:36 i Allmänt

Den bokade resan till Ullared v 44 som jag skrev om i förra inlägget kan man säga att jag fick betald idag. Jag fick tillbaka pengar på min gamla bilförsäkring. 2300 kr. Det visste jag ju egentligen om att jag skulle få, men jag har lyckats glömma bort det.. Och jag visste inte hur mycket jag skulle få, jag hade inte alls räknat på det och visste inte heller riktigt hur det funkade om man får exakt antal dagar man har kvar tillbaka eller om dom tar ut nå slags avgifter. Så jag fick mer än jag hade förväntat mig. Och resan ska vara betald den sista denna månad så det passar perfekt. Visst det är ju mina pengar som jag betalt in i början på året. Men jag har inte gått och saknat dom. Så de är nästan som att de trillar ner pengar från himlen...

Semester och privatliv..

Publicerad 2012-08-16 08:58:57 i Allmänt

Jag har inte jobbat så länge så jag har inga 4 veckor att ta ut. Men två veckor, plus att jag veckan innan hade tredagarshelg, och nästa vecka är ledig måndag, tisdag så hemma är jag sammanlagt 19 dagar. Skönt att bara kunna ta det lugnt. Vi har inte varit iväg på någon konstsam semester. Men iväg har vi varit två korta svängar och idag åker vi på den sista för sommaren.
Jag är sedan årets början särbo. Jag träffade en ny man, som jobbar här där jag bor. Men bor själv vid kusten 30 mil härifrån. Det är en fin sommarstad. Så vi har följt med dit ett par gånger när han har åkt hem. Helt gratis... Bilersättning får han från jobbet så inte ens honom kostar det något att åka hem. Bara att åka iväg några dagar till havet, gå på en sandstrand, få en paus hemifrån, det är lyx för mig! Lyx behöver inte kosta pengar.
 
Vi har inte någon gemensam ekonomi, just för att vi är särbor. Han har sin hyra och räkningar på sin lägenhet. Och vi är fria att följa med dit när vi vill. Han sover hos mig när han jobbar här måndag till torsdag varje vecka. Han betalar inget av mina räkningar, men köper en del av vår mat så lite sparar jag på det. Och när vi åker till honom så står han för maten helt och hållet. Så mina matkostnader har sjunkit med ca 1000 kr per månad senaste halvåret.
 
Åter till semester. Jag har just nu 4 semesterdagar kvar. Dessa ska jag ta ut under höstlovet vecka 44, då har jag 4 dagars arbetsvecka. Vi ska då åka till Ullared och Stockholm. Min mamma och syster bor i Sthlm så där bor vi gratis. Jag åker med min yngsta dotter. Vi åker tåg och resorna kommer att kosta ca 2000 kr. I Ullared har vi bokat stuga som min mamma kommer att betala. Jag har växlat in pengar som bara har legat i en låda. Pengar som jag växlat med min äldre dotter när hon varit ute och rest, men jag har inte växlat in dom på banken förrän nu. Det var dollar och danska kronor. Dryga tusenlappen blev det, och dessa pengar ska jag använda till att handla på Ullared. Pengar som jag inte har saknat och som jag inte har räknat med in i mina tillgångar. Ingen lyxsemester det heller, men skönt att komma bort på hösten och åka nånstans dit man aldrig har varit.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela