Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Hösten är här

Publicerad 2014-08-28 09:49:04 i Allmänt

Ja jag måste väl erkänna det, trots att jag fortfarande har semester så är det nog höst nu. Har vart helt ok väder i veckan. Men inte är det nån sommarvärme inte. Och Det börjar bli höstfärger på träden. Vandrade upp på Dundret i söndags, då såg man massa gult på björkarna. Och myggen är borta. 
 
Har fortfrande massor kvar att göra. Har blivit nåt litet varja dag bara. Har inte riktigt lust att rensa och städa just nu. Istället har jag kollat runt på tapeter, golv, möbler, vitvaror ja allt möjligt och funderar mer och mer på om jag ska börja renovera nästa år. Det är den allra största posten i min sparabudget. 65% av det jag får över sparar jag till reovering. räknar med att kök, hall och vardagsrum bör gå på ca 50 000 kr. Sen får det bli tvättstugan kanske året efter. Det kan bli hur dyrt som helst, men känns som att det är rätt onödigt att lägga massor med pengar på den, för där är jag inte många minuter i veckan. Men det blir en senare fråga. 
 
Nu hopar sig frågorna om resten av nedervåningen. Tex varför ska jag ha soffa i vardagsrummet? Kollade på soffor igår när det slog mig. Jag har i veckan skänkt bort min gamla soffa, och har nu mitt arv efter mormor, i bra skick men från 90 talet. Det sitter ingen i annat än hundarna. Jag har nämligen ingen tv i vardagsrummet. Och kommer någon och hälsar på så sitter man i köket och fikar. De är typ på julafton när vi är många som det sitts i soffan.. känns lite onödigt att lägga massa pengar och ta upp massa yta med en soffa som används en dag per år. 
 
NÄ men nu ska jag spåna vidare. Och kanske städa några minuter. 

Semestrar på

Publicerad 2014-08-18 20:33:37 i Allmänt

Och tjänar pengar. Har ju inget Willys där jag bor, och kan därfr inte utnyttj Seqr erbjudandena. Men I helgen har jag varit borta. Och kom hem först idag. Sååå jag hann handla både förra veckans och denna veckas varor. Blev väl ca 300 kronor gratis. Gratis är alltid gott. 
 
Fyra födelsedagar har jag firat under min första semestervecka. Utan att köpa nånting. Tre flyllde inget jämt alls. Den ena fyllde jämt förra året och fick massa presenter då, de två andra fyller jämt nästa år och får bättre presenter då. I år fick två Exotic snax, hämtat med rabattkupong, och en mugg hämtad med wrapp på Em har jag för mig. Har legat i min presentlåda ett tag. En fick ett förkläde som jag fått via Middagshjälpen. Den som fyllde jämt tänkte jag först inte ens fira eftersom vi inte brukar fira varandra. Men, jag gjorde ändå lite decoupage på ett ljus som jag inte har nån användning för. Och tillverkade ett kort. Jag har ju betalt för detta nån gång, men inte nu. 
 
Har inte hunnit så mycket mer. Har fått en del grejer kört till soptippen. Eller återvinningen eller vad de nu heter nu för tiden. Ska väl ta och röja lite i garaget oxå var tanken. Städa här och där i huset behövs. Och lite ditten och datten. Två veckor kvr av semestern har jag. 
 
Dagens ekonomitips blir: Skaffa Seqr om ni har Willys i närheten. Och rensa grejer och sälj. 

Kallllt

Publicerad 2014-08-10 12:12:20 i Allmänt

Vad hände med vädret nu då. Fyra första semesterdagarna var det runt 27 grader och soligt.Igår lite svalare och halvklart. Imorse vaknar jag till 11 grader!!! Blev det plötsligt höst... Jag har tre vecor semester kvar, inte vill ag har kyla och regn hela tiden. Men å andra sdan då hinner jag kanske gör allt jag ska inomhus. Sortera färdigt, köra grejer på tippen. Kanske försöka ge bort lite mer. Vissa saker bör säljas. Vet bara inte riktigt var och för hur mycket. Har en kontoorsstol som arbetsförmedlingen har betalt, kostar runt 8000. Det var under tiden jag utreddes och gick på arbetsprövningar. Men när man haft den fem år så får man behålla den. Är nog 6-7 år sen jag fick den. Har inte använt den alls på 3-4 år. Nu har jag inte ens ett skrivbord längre. Har laptopen i sängen, ibland på köksbordet. 
Sälja på blocket? Vad ska man ta för en sån??? Jag är så kass på att sälja saker. Ge bort är iinga problem...
Min lite slitna skinnsoffa då, den är 17 år. Försöka skänka bort eller sälja?? eller köra på tippen eller behålla... jag har två soffor. känns lite onödigt, och nu för tiden sover inte ens undarna i den gamla sen jag möblerade om. Vill nog ha bort den. 
Har två spjälsängar. Den ena vill jag nog spara. Den är lite svår att få tag på, om man inte betalar dyyyrt. De är med både höj och sänkbar botten och sida, och man kan helt ta bort en sida om m an vill Jättebra tyckte jag. Om man nån gång får barnbarn tex... Den andra då. Slänga, skänka, sälja spara?? Jag veeeet inte... Själv ska jag då inte ha några felr barn det är ett som är säkert. 
 
Ja många beslut som ska tas, vad ska man ha kvar vad ska man slänga??

Julklappar och välgörenhet

Publicerad 2014-08-07 13:31:33 i Allmänt

Ja så här i början på augusti så har jag  dom flesta julklappar färdiga. De kommer bli fler det är jag övertygad om, och några har jag inte riktigt koll på vad dsom ska få, men på det stora hela så är det färdigt. Till min syster har jag dessutom fr många.. så några kommer jag att spara till hon fyller år, i april...
 
Det positiva med att börja planera och köpa julklappar under sommaren är att man slipper stressen. Man springer inte sista dagarna före jul och sliter sitt hår för man inte vet vad man ska hitta på samtidigt som det är trångt och för mycket folk ute. Man har lite julklänsla halva året och inte bara under ett par veckor. Ekonomiskt är det bra att sprida på utgifterna och inte slänga ut tusentalskronor just i december, då det dessutom kommer mest med räkningar å hela året.
 
Det negativa är att jag inte slutar fast jag är färdig. Jag hinner hitta saker närmaste månadera. Men det mesta är väldigt billigt, eller gratis. Spenderar i normala fall inte många hundralappar på julklappar, trots att jag ger bort väldigt många. 
 
Det som i år inte kommer att vara gratis är grejer som ger pengar till välgörenhet. Har hittat massor massor. Har inte helt bestämt mig. Men det lutar åt armband från Medvetna presenter där överskottet går till Africa, till bland annat olika projet för ungdomar, för att öka läskunskaper, för renare vatten, till malariabehandlingar. 
Har även kollat på änglar, finns på flera olika sidor att köpa, där pengarna går till antingen cancerfonden eller bancancerfonden. Halsband och örhängen är det mest. 
 
Personligen tycker jag det är roligare att få något man kan använda samtidigt som man bidrar. Och även att kunna ge en fysisk sak när man ger en välgörenhetsgåva i present.  I år har jag bl.a köpt en t-shirt från fighterhjälpen, där pengarna går till Min stora dag. Och även ett Min stora dag armband. Änglar från Mejas änglar. Halsband från Animal rescue. Jag ska nu beställa en tavla från Ung cancer. Kommer förmodligen köpa rosa bandet eller något annat för att bidra till rosa bandet insamlingen. 
Jag har tidigare planterat träd, och även gett bort såna gåvokort i julklapp. Men en del förstår sig inte på det och fattade  nog inte vaför dom fick ett kort där det står att jag planterat ett träd och ingen julklapp... Så ett armband eller liknande tror jag blir bättre. 
 

Sommar och sol och vi har....

Publicerad 2014-08-02 22:03:27 i Allmänt

Ja men nu är det nära. En jobbdag till, på måndag, sen så har jag semester i hela 27 dagar. 
Senaste två veckorna har jag jobbat väldigt lite, fem kvällar totalt, så de är inte mycket att klaga över. Jag har hunnit  njuta av sommarvärmen på dagarna. Och förhonningsvis är den inte slut än. Vi har då haft klarblå himmel idag. Och lagom varmt. Så man orkar göra saker ute. Och man kan sova på nätterna. 
 
Sängen har kommit, är ihopbyggd och det mesta fixat. Väntar bara å tavlorna som jag har beställt så är det helt som jag vill ha det. Samtidigt så rensar jag och skänker grejer hej vilt. Och resten ska på tippen. Så skönt att få lite plats och bli av med gammalt jox som man ändå inte behöver. Men kan glädja andra. 
Ska fortätta rensa lite till, och så ska jag köra en omgång till på Tradera med kläder. Ska försöka få ordning i kaoset i garage och förråd oxå. En del kan säkert slängas, men framför allt ordnas till så det inte är så utspritt.
 
Sen så gör jag nåt helt annat mitt i sommarvärmen oxå. Mer om det i ett annat inlägg...
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela