Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Slutrea - tänk efter

Publicerad 2013-07-28 21:19:19 i Allmänt

Nu har slutreorna börjat. Det är nu man ska handla. OM man behöver  nånting särskilt. Att bara shoppa för att det är billigt, ja de blir ju dyrt i slutänden. Behöver man det inte,, så köp det inte. Visst kan det ju vara kul att ha nåt nytt klädesplagg ibland fast man inte behöver det. Och då är det på just slutrean man ska handla det. Men gå inte till överdrift. Spelar ingen roll att du hittar tio tröjor för femton kronor styck. Du behöver inte tio tröjor! 
Jag har handlat några saker. Betalt 56 kronor gjorde jag. Jag är inte helt nljd med hur jag ser ut, trots att jag tränar ganska mycket så kryper kilona på mig allt eftersom åren går. Och det sätter sig mitt på magen. Gillar jag inte, ser ju gravid ut! JAg har senaste åren gömt mig under munkjackor, men försöker ta mig ur det och hitta snygga tröjor med lite vid istället som döljer utan att man ser ut som att man har ett tält på sig. Det är ju inne nu som tur är, så det finns en del att välja på. Hittade två stycken! Det är lagom, då finns nåt nytt och jag kan lägga bort ett par av mmina munkjackor. Men fler behöver jag inte, det är bara överdrivet, trots att det var så billigt. 
 
Handla smart. Handla på rea. Men handla med måtta. 

Bra och mindre bra

Publicerad 2013-07-26 18:58:00 i Allmänt

Det ser ut som att jag kommer att få tjänsten jag vill ha. Brukaren har valt mig i alla fall, då ska bara facket godkänna och kommunen anställa mig då. Eller jag är ju redan anställd, men har inte nån brukare för tillfället bara. Så anställd på just den tjänsten. Det är ju bra om det går vägen. För jag ville verkligen ha den. Men då går jag ner i tid 13 %. Vilket såklart blir mindre lön. Ca tvåtusen mindre i handen av grundlönen. Plus att det är färre timmar på helgerna, så mindre ob alltså. blir väl ca 2500 jag tappar totalt. Det klarar jag utan problem såklart. Men då sparas det ju mindre. Kommer att nå mitt mål i god tid ändå. Kanske fortfarande har chans att nå dit ett år för tidigt som jag trodde tidigare i år. Vi får se. 
Men hur som helst, att jag får gå ner i tid och att jag är på ett ställe utan lyft betyder att jag förhoppningsvis inte kraschar igen och slipper fler sjukskrivningar. Vilket jag ju såklart sparar pengar på. Gå ner 13% eller förlora 20% lite då och då för att vara sjukskriven. Ja då är ju det första ett bättre alternativ. 

Lite lugn

Publicerad 2013-07-22 09:40:02 i Allmänt

Ja som sagt var så har jag jobbat tokmycket i sommar. Nu en väldigt lugn vecka, ska bara jobba 19 timmar. Nästa vecka har jag 25 och så en sista vecka med sex dagars jobb, sen är det faktiskt äntligen semester även för mig! 
På onsdag är det arbetsintervju. Denna gång hemma hos brukaren, som jag jobbar hos nu, så de känns ju lite onödigt. Men de är så det ska vara. Sen är det hon som ska välja. Vi är tre kvar om platsen, Spännande att se om jag får den eller ej. Sökte den redan i mars, men det har tagit tid av olika anledningar. Intervju hos chefen var jag på i början på juni. Om jag nu inte får den så har jag även sökt hos den andra brukaren som jag varit hos i sommar. Så förhoppningsvis får jag nån av dom i alla fall. 
 
I övrigt ser det fortfarande ut att bli en väldigt bra månad ekonomiskt. Bra lön och få utgifter. Vi har ätit mest sånt som redan funnits i frysen. Har även haft en del gratiskuponger som jag hämtat ut så jag har bara handlat för 380 kr! Hämtat ut gratis mjölk, juice, bröd, glass, choklad, hundmat. Gratis är gott.

Middagshjälpen tips

Publicerad 2013-07-08 18:47:39 i Allmänt

Har ni hittat till Middagshjälpen? Det är en bra sida på många sätt. Vill man ha inspiration eller söker recept så finns dom där. Kan vara bra när man vill spara pengar och inte äta ute utan göra matlådor. Undrar man något så kan man ställa frågor. Man kan bli medlem där och samla poäng och poängen kan man byta till en massa användbara kökssaker som kokböcker, redskap, grillpanna, skålar m.m. Behöver man inget själv så kanske det kan bli en bra julklapp till någon. 
Blir man värvad så får man 500 startpoäng som räcker till den billigaste saken. Redan vid 3000 poäng finns riktigt bra grejer och det är inte svårt att samla poäng. En riktigt bra sida. Vill du bli värvad av mig så skriv en kommentar.
 
 
 
 
 

Uppskatta det lilla

Publicerad 2013-07-07 13:13:45 i Allmänt

Jag har väl aldrig uppskattat en helg som nu, i fredags var jag helt lycklig över att det var fredag, att jag överlevt att jobba 7 dagar i rad, att jag jobbat tre helger i rad och nu plötsligt fick vara ledig i två hela dagar.
Man glömmer ofta bort att uppskatta det man har när man tar det för givet. Har man det jobbigt, oavsett anledning så försök hitta det som är bra.
Är du arbetslös och har det svårt ekonomiskt. Tänk på allt annat som faktiskt är bra, och gör det bästa av situationen. Var tacksam över att du har barn, eller en man/fru eller att du är frisk. Vänd på det, ok jag har inte så myckte pengar  nu och kan inte resa elelr köpa vad jag vill, men istället har jag TID, jag kan satsa på mig själv medan jag är arbetslös, träna och komma iform, göra saker jag tycker om utan att det behver kosta. Det är ju svårare om nån nära en är svårt sjuk eller nyligen har gott bort. Men även då kan man se dom bra sakerna. Det är tillåtet att vara glad även om nån kär har försvunnit. Uppskatta dom du fortfarande har kvar. Alla ska vi den vägen vandra, de är en del av livet, även om en del försvinner allt för tidigt.
 
Är nåt riktigt jobbigt så tänk på att klarar man svårigheter så blir man starkare. Se det positiva även i det negativa. 

Liten liten andningspaus

Publicerad 2013-07-04 08:22:18 i Allmänt

Känns lite tungt just nu. Har jobbat fem dagar i rad och innan det hade jag bara en ledig. Två dagar till ska jag jobba innan två dagar ledig. Men idag börjar jag först kl 16 och jobbar 4 timmar så det känns lite skönt. Jag som jobbad deltid i 18 år pga mina nackproblem känner verkligen att det är inte lätt att jobba mer än heltid. Har blivit 40-50 timmar i veckan nu. Två till såna veckor sen lugnar det sig lite. Och sen semtester!!  Tre sista veckorna i augusti  blir det. Sen vet jag inte vad som händer. Tjänster ska tillsättas hos båda brukarna som jag är hos nu. Den ena har jag sökt för längesen och vart på intervju, men nu är chefen på semester så jag lär inte höra nåt på ett bra tag. Den andra har dom ute annons på nu så jag ska söka även den. Men jag tycker det är lite jobbigare där med 9-10 timmarsdagar. Man är ledig fler dagar visserligen, men har man korta dagar som hos den andra så  hinner man ändå med saker hemma även på jobbdagar. Ja man får se, kanske inte får nån av dom, men jag vet att båda vill ha mig kvar, men jag vet inte vad dom har att välja på, kanske finns fler sökanden som dom tycker ännu mera om. Skulle chefen säga "du får välja själv" då vet jag inte riktigt vilken tjänst jag skulle ta, båda har sina för och nackdelar. Men båda är sååå mycket bättre än min förra arbetsplats. där hade jag verkkligen det jobbigt, så jag är sååå himla glad att jag fått chansen att byta arbetsplats. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela