Från köpstopp till miljonär

Handlar om min resa från fattig till att nå mitt mål att bli miljonär innan jag blir 40 år 2015. Målet nåddes redan september 2013. Nu vill jag inspirera andra att man kan om man vill.

Investera i hälsa

Publicerad 2014-11-28 22:16:46 i Allmänt

Till sommaren går min dotter som inte längre bor hemma, ut gymnasiet, så då behöver jag inte längre betala underhåll. Dessa pengar jag då får över vill jag investera i min hälsa. Jag vill gå ner i arbetstid, för att undvika att bli sjukskriven, för att orka jobba i 25 år till, för att inte bli utsliten. Detta måste vi börja titta på ganska så snart, eftersom facket ska godkänna och allt ska vara klart redan i februari då vi ska ha sökt semester och bemanningen börjar titta på semesterrekryteringar. 
Vi måste bestämma hur mycket jag ska gå ner och min kollega då gå upp i tid. Vi jobbar nu nästan lika mycket. Och såklart vilka skift hon ska ta av mig, och skriva om schemat. Jag kommer inte gå ner så mycket så att jag får 1273 kr mindre i lön, snarare 6-700 kommer det nog att hamna på. Men då kan jag använda resten till tex olika behandlingar, akupunktur eller massage som är bra för min kropp. 
Så idag har jag stirrat mig blind på schemat för att komma fram till vilka alternativ som finns, hur många procent och vad de innebär i pengar, så jag har nåt att komma med när vi ska ha ett möte på tisdag. Så får vi båda fundera över jul och sen ska vi ha möte med chefen i början på nästa år är det tänkt.
Kännns även skönt att gå ner i tid rent psykiskt. Jag har inte så väldigt fysiskt tungt jobb, de är vissa dagar de är en del bärande. Men psykiskt är det i perioder väldigt påfrestande. Det är inte lätt alla gånger att jobba  med funktionshindrade som har både fysiskt och psykiskt handikapp. 

De ska inte vara lätt

Publicerad 2014-11-19 10:06:42 i Allmänt

Nä men varför göra de lätt för sig när man kan krångla till de. Man ska tydligen inte röra på gamla grejer. När toatolen togs bort inför renoveringen så sprack alla 35 år gamla introkade packningar. Så när den sattes tillbaka så blev det såklart läckage. Och det funkade int eatt täta med silicon. Så det blev en ny toastol oxå. Alltså en totalrenovering. Inte riktigt vad som var tanken. Men de blir sällan som man tänkt sig. Och inte passar nya grejer ihop med gamla grejer heller. Så det fick bli en speciallösning, som jag kom på helt själv. Så nu har vi en ny och fungernade toa, som inte var särskilt dyr heller. Finns toastolar på Coop för 495! Vad jag hört så har dom där riktigt billiga lite tunnare emalj, så efter några år så kan dom bli svårare att rengöra. Men för det priset så får man 5-6 stycken jämfört med en från tex gustafsberg. 
Och med min egna lösning med en koppling från coop för 79 kr så sparade jag in på många många hundralappar och en lång väntetid jämfört med om jag skulle tagit hit en rörmokare. För hanteverkare, dom vet hur man tar betalt... Och inte har dom tid att komma just när man behöver dom heller. 
 
Idag väntar jag på leverans från Ikea, så då blir det till att skruva ihop skåp, och förhoppningvis få tvättstället att passa i gamla rör (hur stor är den chansen... ) eller ta en ny tur till Coop och finurla ut vad man behöver för nya kopplingar.  
 
Sen ska jag böra med lilla hallen, som bara ska få ny tapet och lite ny inredning, bör inte ta så länge. tänker inte slita ut mig, utan jobbar med renovering max två timmar i taget, och bara på lediga dagar. Så med inte så länge menar jag att jag bör vara färdig i god tid före jul. Sen tar jag lite ledigt från renovering ett tag. 

Två månader kvar

Publicerad 2014-11-17 11:59:00 i Allmänt

Sen är jag 40!! Men miljonen den nåddes ju för drygt ett år sen. Och den håller sig intakt trots att jag bränner rätt mycket pengar på renovering. För jag fortsätter naturligtvis att spara i samma takt. Pengarna som går åt tas från det jag redan sparat ihop till just renovering och inte från månadens inkomster. 
 
Jag har ingen som helst 40 årskris. Ser fram emot det. Får fler semesterdagar. Jag blir en bättre och bättre männika med åren. Lugnare, tryggare, smartare. Man lär så länge man lever.. Jag är färdig med barn. Känner inget som helst behov av att vara sambo. Jag lever mitt liv precis som jag vill leva det. Funderar på att gå ner lite i arbetstid. Få mer tid och ork att göra vad jag vill. För pengarna behöver jag ju inte. Jag har diskuterat med min kollega, och hon vill gå upp i tid, så vi ska börja titta lite på schemat nån gång efter jul. Min äldsta dotter går ut gymnasiet nästa år, så då behöver jag inte heller längre betala underhåll till henne. (hon är skriven hos sin pappa och går gymnasiet på annan ort) Så varför inte investera dom pengarna i att jobba mindre. 
 

Snart är det jul

Publicerad 2014-11-07 11:39:00 i Allmänt

Jobba, renovera på ledig tid, snart är det jul och hela huset är kaos. Men de är ok, de ska vara kaos  när man renoverar, det blir alltid värre innan det blir bättre... Hoppas få lite mindre kaos innan första advent bara, vill ju inte plocka fram julsaker när man inte ser dom för allt bråte. Men nu är iaf matta lagd på toa, och i helgen blir det tapeter. Sen är det bara att vänta på att allt från ikea ska komma den 19e. Sen smågreja lite i taget med lilla hallen, utan att det ska bli allt för mycket kaos. Men det blir nog bra. 
 
Renoveringsbudgeten ser ut all hålla mycket bra. Vi har valt lite dyrare av en del saker än vad som var tänkt från början, men då sparat in på annat. Som att köpa tapeter på rea, kolla runt var det är billigast men lim, spackel, och sånt som ändå inte syns. 
Så det är mitt tips för en renovering. Sätt en budget, hittar man något billigare än vad man räknat med så kan man lägga lite mer på något annat. 
Bara nåt så enkelt som att skippa golvlister och ha matta med uppvik sparar ca 400 kr. Det var inte ens ett medvetet val, eftersom nya regler säger att man måste ha uppvik på matta i toa, trots att det inte finns dusch och det tidigare inte var uppvik. Med den besparingen och rea på tapeter så la vi dom pengarna på snyggare men dyrare badrumsmöbler. 
 
Har satt en total budget på 50 000 för hall, kök, toa, vardagsrum. 35-40 för köket och 10 för resten, men det tycks hamna på 8 ungefär. Trodde först att 50 kanske skulle bli för lite, men det verkar som att det blir över istället. Pengar jag sedan kan lägga tex på ett snyggt men dyrt badkar när badrummet ska renoveras. 
Men jag fortsätter ju att spara såklart. Så innan nedervåningen är färdig så kommar jag säkert att ha hunnit spara 30000 till.

Massor med snö och lite pyssel

Publicerad 2014-11-02 16:46:04 i Allmänt

Sista semesterdagen, och jag är extra glad att jag inte jobbar idag. Vaknade av plogbilen, de hade snöat väldigt mycket inatt. Så de tog ett bra tag att skotta hela gården. Hade inte vart kul om jag skulle iväg och jobba. Men såna dagar kommer ju oxå att komma. 
Gjort färdigt underarbetet på toa. De är ju verkligen inte kul, för de syns ju inte ens sen. Att man ägnat timmar åt att slipa, spackla och grunda. I  morgon blir förhoppningsvis mattan lagd. Sen är panen tapeter till nästa helg. Jobbar tom torsdag sen fyra dagar ledigt. Ska även söka en dag semester i mitten av december, så jag blir ledig en hel vecka, då jag tänker ta itu med lila hallen. Ska bara tapetsera och in med lite nya grejer så de är inte så stort jobb. Men återigen underarbetet som kommer att ta tid och vara tråkigt. 
De är planen fram till jul, sen kommer jag att göra det jag orkar och hinner i den takt jag har lust. Viktigt att lusten finns kvar. Så lätt att man tröttnar totalt om man sliter ut sig. Inte börja på fem ställen samtidigt. Ett rum i taget. Om jag är helt och fullt färdig om fem år, tio år eller femton år , de är inte så noga. Bara man inte tröttnar mitt i ett rum och får leva i byggkaos. 
 
Ett tips, jag vet inte om alla elbolag har samma sak, men i alla fall Vattenfall. Om man förälänger avtalet så får man en slant att handla för i deras shop. förstod mig inte alls på varken summan eller datumen, stod i ett mail att koden gällde till 15 oktober, fast jag fått mailet 21a. Stod även att det var 200 kr. Jag beställde igår, 1 november. När jag aktiverade koden stod det 300 kr och gäller till 31 oktober. Men det drogs då av 300. Så det blev en ny ljusstake lagom till jul med ledlampor, och så en ledlampa och en halogenlampa. Helt gratis. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela